Voleibol

El retorn català a Europa

Voleibol. El CVB Barça juga avui l'anada de la Challenge Cup a la pista de l'Asterix Kieldrecht belga. Feia 22 anys que cap equip del Principat disputava competicions continentals femenines

El Club Voleibol Barcelona Barça posarà avui fi, a l'Sportcentrum de Meerminnen de Beveren (20 h) contra l'Asterix Kieldrecht belga, a una travessia catalana pel desert de 22 anys. Cap equip de voleibol femení del Principat havia tornat a les competicions europees des que l'Espanyol va jugar la recopa el 1992. El conjunt blaugrana afronta, doncs, un duel històric i prou dur en la segona eliminatòria de la Challenge Cup –la tornada es jugarà el dia 25–. De fet, el CVB Barça va tenir l'oportunitat de jugar a Europa el curs passat, però hi va renunciar per motius econòmics. Ara, el suport de la Federació Catalana de Voleibol, la Secretaria General de l'Esport i del Barça li han permès acceptar un repte complicat després de ser tercer la lliga passada. No en va, l'Asterix Kieldrecht és l'actual campió de la lliga belga i acumula vuit títols. En la seva trajectòria europea destaca el títol de campió de la Top Teams Cup 2000/2001 i el subcampionat en la Challenge Cup 2009/2010. Sis jugadores de l'Asterix, a més, van participar la temporada passada en el World Grand Prix, torneig que reuneix les millors seleccions del planeta. Bèlgica va acabar sisena disputant la final a sis a Tòquio. D'aquestes, la segona col·locadora Jasmien Biebauw, i la segona lliure, Britt Ruysschaert, van jugar la fase final. En la plantilla de l'Asterix, dirigida pel seleccionador femení Gert Vande Broek, comencen a destacar les joves Dominika Strumilo (17 anys), Sarah Cools (17 anys) o Nathalie Lemmens (19 anys).

El CVB Barça de Xavi Perales, substitut de la morellenca Marta Gens, arriba a la cita després de perdre per 3-0 a la pista del Naturhouse la Rioja, l'actual campió de lliga, de copa i de supercopa i que du 5/5 sense cedir cap set. Les blaugrana, però, tenien una bona ratxa de tres triomfs –UCAM Múrcia, Alcobendas i Haro Rioja–i són cinquenes. L'atacant Nerea Sánchez i la col·locadora Mireia Carmona, incloses en el set ideal després del triomf contra l'UCAM Múrcia, són bàsiques. També destaquen les centrals Mabel Caro i Camila Maldonado i l'atacant Sofia Muller.

El RCD Espanyol i la recopa del curs 1992/1993

L'aventura europea del RCD Espanyol en l'exercici 1992/1993 va ser efímera. Va jugar el dia 7 de novembre del 1992 l'anada de la segona eliminatòria de la recopa a casa contra el Salzburg (1-3) i el cap de setmana posterior va viatjar a Àustria i va perdre també per 3-1. El gran equip que havia guanyat títols ja havia perdut pistonada i va ser només sisè en la lliga. Aquella mateixa temporada va desaparèixer i va deixar la competició òrfena de catalans dos cursos fins que va pujar el Sant Cugat. Amb jugadores com Marta Gens, Silvie Hernández, Àngels Margarit, Marta Galceran o Cecilia del Risco –una peruana considerada una de les millors del món–, i sense oblidar Cardona, Vilar, Garcia, Miracle i Borràs, l'Espanyol va guanyar tres lligues (84/85, 87/88 i 90/91), la primera com a club associat a l'AD Cornellà, i cinc copes (84, 85, 86, 90 i 92), les tres primeres també amb aquesta fórmula. La imatge és del curs 1987/1988.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)