Voleibol

El retorn català a Europa

Voleibol. El CVB Barça juga avui l'anada de la Challenge Cup a la pista de l'Asterix Kieldrecht belga. Feia 22 anys que cap equip del Principat disputava competicions continentals femenines

El Club Volei­bol Bar­ce­lona Barça posarà avui fi, a l'Sport­cen­trum de Meer­min­nen de Beve­ren (20 h) con­tra l'Aste­rix Kiel­drecht belga, a una tra­ves­sia cata­lana pel desert de 22 anys. Cap equip de volei­bol femení del Prin­ci­pat havia tor­nat a les com­pe­ti­ci­ons euro­pees des que l'Espa­nyol va jugar la recopa el 1992. El con­junt blau­grana afronta, doncs, un duel històric i prou dur en la segona eli­mi­natòria de la Cha­llenge Cup –la tor­nada es jugarà el dia 25–. De fet, el CVB Barça va tenir l'opor­tu­ni­tat de jugar a Europa el curs pas­sat, però hi va renun­ciar per motius econòmics. Ara, el suport de la Fede­ració Cata­lana de Volei­bol, la Secre­ta­ria Gene­ral de l'Esport i del Barça li han permès accep­tar un repte com­pli­cat després de ser ter­cer la lliga pas­sada. No en va, l'Aste­rix Kiel­drecht és l'actual campió de la lliga belga i acu­mula vuit títols. En la seva tra­jectòria euro­pea des­taca el títol de campió de la Top Teams Cup 2000/2001 i el sub­cam­pi­o­nat en la Cha­llenge Cup 2009/2010. Sis juga­do­res de l'Aste­rix, a més, van par­ti­ci­par la tem­po­rada pas­sada en el World Grand Prix, tor­neig que reu­neix les millors selec­ci­ons del pla­neta. Bèlgica va aca­bar sisena dis­pu­tant la final a sis a Tòquio. D'aques­tes, la segona col·loca­dora Jas­mien Bie­bauw, i la segona lliure, Britt Ruyssc­ha­ert, van jugar la fase final. En la plan­ti­lla de l'Aste­rix, diri­gida pel selec­ci­o­na­dor femení Gert Vande Broek, comen­cen a des­ta­car les joves Domi­nika Stru­milo (17 anys), Sarah Cools (17 anys) o Nat­ha­lie Lem­mens (19 anys).

El CVB Barça de Xavi Pera­les, subs­ti­tut de la more­llenca Marta Gens, arriba a la cita després de per­dre per 3-0 a la pista del Natur­house la Rioja, l'actual campió de lliga, de copa i de super­copa i que du 5/5 sense cedir cap set. Les blau­grana, però, tenien una bona ratxa de tres tri­omfs –UCAM Múrcia, Alco­ben­das i Haro Rioja–i són cin­que­nes. L'ata­cant Nerea Sánchez i la col·loca­dora Mireia Car­mona, inclo­ses en el set ideal després del tri­omf con­tra l'UCAM Múrcia, són bàsiques. També des­ta­quen les cen­trals Mabel Caro i Camila Mal­do­nado i l'ata­cant Sofia Muller.

El RCD Espanyol i la recopa del curs 1992/1993

L'aventura europea del RCD Espanyol en l'exercici 1992/1993 va ser efímera. Va jugar el dia 7 de novembre del 1992 l'anada de la segona eliminatòria de la recopa a casa contra el Salzburg (1-3) i el cap de setmana posterior va viatjar a Àustria i va perdre també per 3-1. El gran equip que havia guanyat títols ja havia perdut pistonada i va ser només sisè en la lliga. Aquella mateixa temporada va desaparèixer i va deixar la competició òrfena de catalans dos cursos fins que va pujar el Sant Cugat. Amb jugadores com Marta Gens, Silvie Hernández, Àngels Margarit, Marta Galceran o Cecilia del Risco –una peruana considerada una de les millors del món–, i sense oblidar Cardona, Vilar, Garcia, Miracle i Borràs, l'Espanyol va guanyar tres lligues (84/85, 87/88 i 90/91), la primera com a club associat a l'AD Cornellà, i cinc copes (84, 85, 86, 90 i 92), les tres primeres també amb aquesta fórmula. La imatge és del curs 1987/1988.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)