Més esport

Els Dracs guanyen per sisè cop la copa catalana

Futbol americà. Els badalonins van ser molt superiors als Barcelona Búfals en la final (0-47) i van deixar sentenciat el títol en la primera meitat

Els Badalona Dracs van guanyar la final de la 24a edició de la copa catalana de futbol americà en imposar-se al Barcelona Búfals per un clar 0-47. Aquesta és la sisena ocasió en què els badalonins guanyen aquesta competició. La primera va ser l'any 2003 i les cinc darreres les han guanyat de manera consecutiva. La final, que es va disputar al municipal de la Barceloneta, no va tenir gaire història, ja que l'equip que dirigeix Òscar Calatayud va deixar el partit gairebé sentenciar en la primera meitat (0-27). El badaloní Joan Carles Bartra va ser el més destacat del partit, ja que va anotar quatre touchdowns i va ser escollit MVP de la final.

En el primer atac dels Búfals, els badalonins van interceptar una passada, i en la primera jugada ofensiva dels Dracs, Bartra ja va anotar. Al final del primer quart, es va arribar amb un 0-13, i en el segon, el domini dels badalonins va continuar. La seva defensa era impecable, l'atac molt resolutiu, i es va arribar al descans amb un parcial semblant al del primer període (0-14), i un total de 0-27 que deixava encarrilat el títol.

La segona meitat no va tenir gaire història, però els badalonins van continuar anotant. Bartra va fer el seu quart touchdown després d'una cursa increïble de 50 iardes que va situar el resultat en el 0-33 amb què va acabar el quart. En el darrer període, els badalonins encara van ampliar una mica més el resultat fins al 0-47 final.

En les semifinals que es van jugar el 30 de novembre, els Badalona Dracs van vèncer els Imperials de Reus 0-37, mentre que els Barcelona Búfals també van derrotar clarament 32-0 els Barberà Rookies.

CINC CONSECUTIVES

De les 24 edicions jugades, els Dracs n'han guanyat sis, les cinc últimes consecutivament