Natació

Canvi generacional

Natació. El jove Guillem Pujol va trencar el domini del veterà Dani Serra, deu triomfs, en la copa de Nadal. En la categoria femenina, Aida Bertràn va guanyar per segon any consecutiu

La 105a edició de la copa de Nadal va viure un canvi generacional en la prova masculina amb la victòria del jove Guillem Pujol, del CN Mataró. El nedador de Lloret de Mar, de 17 anys, va trencar el domini del veterà barceloní de 46 anys Dani Serra en aquesta tradicional competició organitzada pel CN Barcelona. Dani Serra és el nedador que més cops ha guanyat aquesta prova, ja que té deu victòries en el seu palmarès, les quatre últimes de manera consecutiva. El seu primer triomf va arribar just fa trenta anys, el 1984, quan ell en tenia 16. La victòria en la categoria femenina va ser per a Aida Bertràn, del CE Mediterrani, que va revalidar el triomf que va aconseguir l'any passat.

Més de tres-cents nedadors van afrontar els 200 metres a les aigües del port de Barcelona el matí del dia de Nadal. Des de la sortida Guillem Pujol va imprimir un ritme molt alt, i tot i que Dani Serra el va intentar seguir i va lluitar pel seu onzè triomf, no ho va poder fer. Ricard Pujol –germà de Guillem– i el reconegut triatleta Francesc Godoy també van estar en el grup principal. Guillem Pujol va aconseguir la victòria amb un temps de 2:02, seguit pel seu germà. Francesc Godoy va completar el podi i Dani Serra es va conformar amb la quarta posició.

En la prova femenina, Aida Bertàn va repetir la victòria de l'edició de l'any passat. Darrere seu va arribar Ana Godoy, triatleta i germana del segon classificat masculí. La tercera plaça va ser per a Paula Chillida.

LA 105 EDICIÓ

Més de tres-cents nedadors es van aplegar al port de Barcelona per disputar la 105 edició de la prova