Hoquei sobre herba

La copa, en la seva essència

Hoquei sobre herba. L'Atlètic Terrassa i el Junior assoleixen les ‘semis' gràcies als ‘shoot-outs' i el Polo fa fora l'Egara amb un partit molt igualat

La copa del Rei és tensió, èxtasi i decepció. El torneig del KO va deixar, ahir a Can Salas, imatges de tots els gustos per als quatre equips catalans. Va vibrar la grada de l'Atlètic i va saltar de joia l'afició del Junior. Els seus equips es van classificar per a les semifinals gràcies a la loteria dels shoot-outs. I va abaixar el cap el córner ratllat veient que el seu equip, l'Egara, s'estavellava amb la solidesa del Polo.

“Volíem que la bandera groga del club onegés durant el nostre cap de setmana i ho hem aconseguit. Estic orgullós dels meus homes”, va dir ahir el tècnic de l'Atlètic, Roger Pallarols. Els amfitrions van fer una primera part de luxe i es van situar amb un 2-0 només de començar el tercer quart, un resultat que deixava ben encarrilada l'eliminatòria. Marc Sallés va fer el primer amb un llançament de penal córner molt precís i Inyaki Freixa, amb un xut mossegat, va batre el porter madrileny. Però el Club de Campo no havia dit la darrera paraula i va empatar el duel. No van saber trencar els dos equips l'empat i el matx es va decidir als shoot-outs. L'Atlètic no va fallar i Lucas Vila, l'estrella madrilenya, va fallar en el darrer llançament.

Per la seva banda, l'Egara i el Polo es van batre en un duel que va ser molt igualat durant els dos primers quarts. “Hem fet un canvi tàctic en el tercer quart i no l'hem encertat. Hem deixat espais i la qualitat individual del Polo ha decidit”, va reconèixer el tècnic de l'Egara, Patricio Keenan. El Polo va sentenciar gràcies a Xavi Lleonart, que va culminar una jugada col·lectiva, i Borja Llorens, excels en un penal córner. “Ho intentarem per tots els mitjans. Contra el Polo, serà un duel molt bonic”, explicava ahir el tècnic del Junior, Jorge Dabanch. S'havien marcat les semifinals com a objectiu primordial i van suar sang per superar un Atlético San Sebastián que va igualar fins a dues vegades l'avantatge vallesà. Però la serenitat dels seus llançadors i l'encert del porter Cesc Mata van decidir els shoot-outs.