Hoquei sobre herba

“Treball, treball i treball”

Hoquei sobre herba. El Polo va assolir diumenge la tercera lliga regular seguida, un títol que ha perdut valor amb els darrers canvis de normativa però que segueix sent prioritari per al club barceloní

Amb l'etiqueta de Twitter #noméstreball acostuma a concloure les seves piulades Carlos García-Cuenca, l'entrenador del Polo. A aquesta consigna li atribueix el tècnic barceloní una bona part de l'èxit del seu conjunt, que diumenge va assolir la tercera lliga regular consecutiva quan queden dos partits perquè s'arribi a la fase decisiva, la final four. “La consecució de la lliga regular és la culminació de la feina feta des del dia 1 de la pretemporada. És una satisfacció personal i del grup, perquè és una fita que és molt difícil d'aconseguir”, explica Carlos García-Cuenca, que assegura que d'aquest triomf en la lliga regular 2013/14 en recordarà els números que el seu equip ha assolit.

Després de 16 partits disputats, el Polo no n'ha perdut cap i només ha cedit un punt, contra l'Atlètic Terrassa– el quart classificat–, amb el qual va empatar en la cinquena jornada de lliga. A més, el conjunt barceloní només ha rebut 7 gols en contra, un registre sensacional si es té en compte que el segon equip menys golejat, l'Egara, n'ha rebut 19. “No és una casualitat. Ho hem treballat molt, i el nivell defensiu exhibit és bestial. A més, en aquest aspecte hem sabut sobreposar-nos a les dificultats que s'han afegit enguany”, explica el tècnic barceloní, que recorda el canvi de normativa de la darrera temporada. En aquest curs, els partits han passat a ser de 60 minuts distribuïts en quatre quarts, a diferència de les darreres temporades, en què es jugaven dues parts de 35 minuts. “Els rivals es desgasten menys i et poden fer plantejaments defensius més agosarats. Nosaltres patim molt més quan ens juguen a la defensiva. No podem oferir els mateix números ofensius dels últims anys, però hem pogut reduir els gols en contra”, afegeix García-Cuenca.

Més enllà de la nova normativa en els partits, el desenllaç pel títol també ha canviat respecte als darrers cursos. Del play-off pel títol de la temporada 2012/13, en què el factor camp era un aspecte molt important, s'ha passat a una final four amb seu única. “La fase regular és un objectiu bàsic per a nosaltres, però ha perdut valor darrerament. Has de fer molt esforç en comparació amb el premi que et dóna. No et compensa gaire”, reconeix el tècnic barceloní, que creu que l'únic premi tangible que dóna la consecució de la lliga regular és la plaça per a l'Euro Hockey League, la màxima competició continental. “Un club com el Polo no pot fallar cap any en la l'EHL, seria un fracàs”, afegeix. A més, García- Cuenca creu que amb el format de la final a quatre actual, qualsevol dels equips que hi arriben pot plantejar problemes a un únic partit.

El missatge cala ben endins

La meticulositat en la feina de García-Cuenca és extrapolable a tot el seu cos tècnic. “Estic envoltat de gent que està molt preparada i que dedica molt temps a això”, explica el tècnic, que assegura que quan fas les coses ben fetes, el col·lectiu de jugadors et segueix i treballa a gust. “Quan tens una plantilla amb tant nivell com la que tenim, si no féssim una feina estrictament professional, els jugadors deixarien de confiar en nosaltres”, conclou García-Cuenca, que explica que l'equip arribarà en la millor condició possible a la final four – 2 i 3 de maig al Pla de Bonaire– on podria assolir la tercera divisió d'honor seguida.

LES FRASES DEL TÈCNIC

La consecució de la lliga regular és la culminació de la feina feta des de la pretemporada. És una satisfacció personal i del grup
El nivell defensiu exhibit és bestial. La clau del nostre èxit. Només ens han fet 7 gols en 16 partits
Carlos García-Cuenca
entrenador del polo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)