Hoquei sobre herba

De zero al títol, en un cap de setmana frenètic

Hoquei sobre herba. La final a quatre de la divisió d'honor masculina i la de la femenina es decideixen entre avui i demà al Pla del Bonaire de Terrassa

Taula rasa i lluita aferrissada pel títol. El que ha passat durant la lliga regular no serveix de res. Ni les dinàmiques ni els partits jugats ni els gols marcats. El format de final a quatre en què es decideix el campió de la divisió d'honor té això. El Pla del Bonaire és l'escenari entre avui i demà de la decisió final, qui alça el títol de lliga i qui marxa a casa amb les mans buides. El successor del Polo en el palmarès de la divisió d'honor es decidirà en un cap de setmana frenètic.

El conjunt barceloní encetarà les semifinals masculines amb un duel contra l'Atlètic Terrassa (15 h), que serà la reedició de la final de la copa del Rei que els terrassencs van guanyar a Can Salas el mes de març passat. “Sempre és especial jugar contra l'Atlètic, però aquesta vegada hi ha un sentiment important de revenja”, reconeix el capità del Polo, Mane Terraza. Els barcelonins, que només tenen la baixa de Ramon Alegre, volen alçar el tercer títol de lliga consecutiu. “Des que vam guanyar la lliga regular, ens hem centrat únicament en aquesta final a quatre. Tenim moltes ganes d'aconseguir títols i ho volem donar tot al camp per guanyar”, explica Terraza, que assegura que li faria una il·lusió especial ser l'encarregat d'aixecar el títol en el seu primer any com a capità. Per la seva banda, l'Atlètic no arriba en el millor tram del curs després de guanyar un dels darrers cinc partits, però, com assegura el seu capità, Marc Sallés, “en aquestes situacions ens fem forts i ens motivem”. Sallés, que és dubte per unes molèsties a l'isquiotibial, creu que els penals córner seran la clau d'un duel en què assegura que si surten a especular el Polo els passarà per sobre.

Sallés no amaga que li encantaria jugar la final de la lliga amb l'Egara, l'amfitrió. Amb ell coincideix Pere Arch, un dels pilars de la plantilla ratllada, que afirma que “un partit contra l'Atlètic i a casa sempre és d'una motivació desmesurada”. Abans, però, l'Egara es veurà les cares amb el Club de Campo madrileny, equip a qui va endossar un contundent 4-0 en l'última jornada de la lliga regular. “Des del gener que hem encadenat un nivell de joc molt alt. Estem molt preparats per a aquesta final a quatre”, explica Pere Arch, que creu que el Club de Campo és un equip amb una línia atacant molt potent, farcida d'internacionals argentins i amb un llançador de penals córner molt efectiu. Són les armes madrilenyes per contrarestar la il·lusió dels egarencs d'aixecar la lliga a casa, al Pla del Bonaire.

El Club de Campo, el rival a batre

En la final a quatre de la divisió d'honor femenina, que també es disputarà al Pla del Bonaire de Terrassa aquest cap de setmana, el Club de Campo parteix com a principal favorit. El conjunt madrileny va guanyar la lliga regular amb molta solvència i amb cinc punts de marge sobre el seu perseguidor immediat, el Polo de Jordi Alastrué. A més, el Club de Campo arriba en un moment de forma sensacional després d'encadenar dos triomfs de mèrit contra la Real Sociedad (tercer) i el Polo (segon). Tot i l'entitat del rival, l'Egara d'Adrien Locke voldrà fer-s'hi davant el seu públic i la seva gent (11 h). De fet, les egarenques ja van superar el Club de Campo en el partit pel tercer i quart lloc de la copa de la Reina. El Polo i la Real Sociedad jugaran (13 h) en l'altra banda del quadre en la que serà la reedició de la final de la copa de la Reina que les barcelonines van alçar a Can Salas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)