Natació

Canvis d'estratègia

Natació sincronitzada. Ona Carbonell, que no participarà en les rutines d'equip a Kazan, tindrà una parella diferent en el duet tècnic (Clara Camacho) i en el duet lliure (Paula Klamburg)

La natació sincronitzada espanyola fa un parell d'anys que gira el rumb. El relleu generacional de les seves esportistes, els canvis en la direcció tècnica i les modificacions en els criteris de puntuació dels jutges han fet que una de les grans potències d'aquest esport en els últims anys hagi de reinventar-se per seguir pujant als podis de les grans competicions.

Demà, l'equip dirigit per Esther Jaumà viatjarà a la ciutat russa de Kazan per disputar el mundial 2015, que comença el 24 de juliol. I ho farà amb una maleta farcida d'il·lusió, però també de molts canvis que, ahir, es van presentar en una jornada oberta als mitjans de comunicació al CAR de Sant Cugat. Ja se sabia que la gran referent de l'equip, la barcelonina Ona Carbonell, no competiria en les rutines d'equip, i ahir es va confirmar que tindrà una parella diferent en el duet tècnic i en el lliure. “Vam decidir que no ho podia nedar tot perquè suposa un desgast físic i mental molt gran. Volem baixar càrrega en aquest mundial i tornar a competir per tot en els Jocs”, explica Carbonell, que aspira a guanyar quatre medalles en la cita de Kazan. La també catalana Paula Klamburg l'acompanyarà en el duet lliure, i la madrilenya Clara Camacho ho farà en el tècnic. “La Paula té unes característiques físiques similars a les de l'Ona i una impressió artística semblant. Per la seva banda, la Clara té unes qualitats que, si tot va bé, ens ajudaran a fer pujar les puntuacions en l'apartat tècnic”, explica la seleccionadora de l'equip espanyol, Esther Jaumà, que explica que en el duet tècnic s'estan provant nous formats que en altres països ja es fan. “És difícil innovar en els apartats tècnics perquè tothom té els mateixos elements tècnics”, afegeix Ona Carbonell, que ahir no va voler donar cap pista del solo tècnic que presentarà a Kazan. “Tot i ser difícil, espero sorprendre molt. És un solo molt bonic i estic molt preparada per fer-lo”, assegura la nedadora barcelonina.

En les rutines d'equip, el conjunt espanyol s'ha quedat sense Carbonell, però Jaumà es mostra positiva davant les possibilitats de les seves deixebles. “Estem contentes. El moment de forma és bo i la preparació també. Hem de saber on som i que ens disputem el bronze amb Ucraïna i el Japó”, assegura la seleccionadora espanyola, que creu que l'equip és molt jove i té molta progressió per endavant. “La meva il·lusió és guanyar 7 medalles de bronze. En algunes modalitats ho tenim més a prop i en d'altres és més difícil”, afegeix.

Mengual i Ribes, a punt

La nedadora catalana tornarà a disputar un mundial aquest any en la modalitat de duet mixt. Gemma Mengual, que farà parella amb el jove Pau Ribes, assegura que el resultat dels entrenaments és bo i que esperen fer un bon paper en la cita de Kazan. Tot i això, la pionera de la sincronitzada a Espanya considera que les possibilitats de medalla en aquest apartat són poques. “Rússia, els Estats Units i França estan per sobre de la resta”, reconeix Mengual, que espera gaudir molt de la competició.

LES FRASES

La meva il·lusió és guanyar 7 medalles de bronze. Els dos primers llocs van cars, però estem a punt
Esther Jaumà
seleccionadora espanyola
Rússia, els Estats Units i França estan per sobre de la resta. Intentarem fer un bon paper
Gemma Mengual
nedadora de sincronitzada
No puc nedar-ho tot perquè suposa molt desgast físic i mental. A Rio, vull lluitar per tot
Ona Carbonell
nedadora de sincronitzada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)