Natació

Somriures de bronze

Carbonell va arribar als 94,9000, a 0,8 punts de la xinesa Huang, en la final de solo lliure

És la segona medalla de la catalana i de l'expedició espanyola en el mundial després de la plata en el solo tècnic de la jornada inaugural

Les llàgrimes d'emoció per la plata aconseguida dissabte en el solo tècnic van donar pas ahir als somriures al podi, un cop assolida la segona medalla del mundial de Kazan. Ona Carbonell va celebrar amb llum als ulls l'exigent bronze en la final de solo lliure de sincronitzada, cap al qual ja apuntava en les preliminars de dilluns.

La barcelonina va tornar a saltar última a l'aigua, amb els violins de fons de He Nevuh Said a Mumbalin, un tema de Raphael Imbert sobre la crucifixió de Crist. L'enorme dificultat de la rutina va estar combinada amb força energia i una gran amplitud, amb figures d'altura i risc. Els jutges li van millorar en 0,8 punts l'actuació de fa quatre dies, de manera que va arribar a un 94,9000, amb 1,8 punts d'avantatge respecte de la quarta classificada, la ucraïnesa Anna Voloixina, però a 0,8 de la plata. Els 28,3000 d'execució, 38,0000 d'impressió artística i 28,6000 de dificultat li van valer per pujar al tercer calaix del podi i sumar la divuitena medalla de la seva carrera en un mundial.

Felicitat compartida

Les abraçades amb Anita Montero i Gemma Mengual ja van intuir el metall que va acabar conquerint, el segon de l'expedició espanyola. El somriure al podi, dedicat a la seva família i a la seva parella, a la grada, va expressar la satisfacció total. La setena medalla espanyola de la història en solo en un mundial i la 49è en sincronitzada va ser celebrada per Carbonell un cop va acabar la cerimònia d'entrega. “Estic molt contenta. Ha estat un gran mundial com a solista. Sabia que no era gens fàcil obtenir una plata en aquest mundial. Me'n vaig amb una plata i un bronze. He millorat molt les puntuacions del mundial de Barcelona”, va dir Carbonell, que està a set medalles d'igualar el mite de Mengual entre Jocs Olímpics, mundials i europeus. En té 32.

Respecte de la música emprada, la catalana va explicar: “És molt dramàtica, molt expressiva, i puc intentar arribar molt a dins dels jutges, que és l'objectiu final.” “Es tracta de captar l'atenció del jutge, d'arribar al cor i als ulls. Crec que hi he arribat”, va assegurar. “També he millorat molt en l'estabilitat en la part tècnica. Ana Montero i Gemma Mengual m'han dit que he millorat molt respecte de la semifinal. Crec que és un gran mundial i estic emocionada”, va afegir la medallista olímpica. “Lluitar per una plata quan tens el bronze en el preliminar no és gens fàcil. He anat a totes. He tret tot el que tenia dins”, va explicar emocionada.

L'or, per a Ixtxenko

La plata no va estar a l'abast després de l'exercici de la xinesa Xuechen Huang (95,7000). I menys l'or, predestinat a la russa Natalia Ixtxenko (97,2333). Avui, a partir de les 16.30 h, Carbonell lluitarà pel seu tercer metall amb la catalana Paula Klamburg en el duet lliure. Després, en el mixt, ho faran Gemma Mengual i Pau Ribes. Les dues parelles van ser cinquenes en el preliminar.

LA PROTAGONISTA

Estic molt contenta. Ha estat un gran mundial com a solista. Es tracta d'arribar al cor i als ulls del jutge. Crec que hi he arribat

DUET LLIURE I MIXT

Carbonell i Klamburg, i Mengual i Ribes, avui a partir de les 16.30 a la final
Lluitar per una plata quan tens el bronze no és fàcil. He anat a totes. He tret tot el que tenia
Ona Carbonell
NEDADORA SOLO LLIURE

Les de Miki Oca buscaran la primera plaça contra el Canadà

Les catalanes de l'equip de waterpolo espanyol es jugaran avui a les 12.30 h la primera plaça del grup A contra el Canadà, l'altre equip encara imbatut després de dues jornades. Si les noies de Miki Oca s'imposen al rival canadenc, s'estalviaran l'eliminatòria dels vuitens de final i passaran directament als quarts.
El seu rival, dilluns a les 16.30 h, podria ser els Estats Units, que jugarà els vuitens de final contra Hongria. Les nord-americanes, en el grup C, són unes de les candidates a l'or, per la qual cosa el primer lloc del grup A tampoc seria un regal. En cas de derrota, l'equip espanyol jugaria els vuitens de final dissabte a les 12.30 h, segurament contra la competitiva Grècia, tercera classificada del grup B. De moment, Espanya s'ha passejat en el seus dos primers compromisos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)