Hoquei sobre herba

Adéu del líder Santi Freixa

Hoquei Herba.L'egarenc, de 32 anys, que va militar en l'Amsterdam el curs passat, va anunciar ahir que es retira i que continuarà sent entrenador assistent de la selecció holandesa femenina

El ja mític jugador egarenc Santi Freixa va anunciar ahir que es retira als 32 anys després de més d'una dècada al capdamunt i d'haver estat un dels millors davanters catalans i mundials de la història. La seva pròxima paternitat i la feina ja iniciada ara fa un any com a entrenador assistent del combinat femení han estat, al marge de les lesions en els genolls que el van mortificar en el tram final de la carrera, els detonants de la decisió, meditada de fa temps i anunciada ahir per la federació espanyola a través d'un comunicat. Conegut en el món de l'hoquei herba amb el renom de Gugu, militava aquesta temporada en l'Amsterdam i el seu equip va aconseguir de manera brillant la classificació per a la màxima competició continental del curs vinent, l'Euro Hockey League.

L'estiu passat, el davanter català ja havia anunciat la seva retirada de la selecció espanyola, després d'haver-hi jugat 193 partits i d'haver marcat 126 gols durant 15 anys, una xifra que constata la seva voracitat i la seva gran qualitat, que li van permetre fer-se un nom en la lliga d'un país de tanta tradició en aquesta esport com Holanda. Freixa va ser internacional per primera vegada l'any 2000 i va arribar a ser el capità del grup, una prova del seu lideratge natural tant al camp com a fora.

El palmarès

Entre l'ampli palmarès destaca, en el capítol individual, haver estat escollit millor jugador jove del món el 2004 i ser un dels tres primers membres el 2013 del Hall of Fame de la federació europea. En el pla col·lectiu, va jugar tres Jocs Olímpics i va obtenir la plata a Pequín 2008. A Atenes 2004 la selecció espanyola va finalitzar quarta i a Londres 2012, sisena. També va ser un dels partícips destacats de la consecució de la Champions Trophy del 2004 i del campionat europeu de l'any 2005.

El seu avi va ser el fundador de l'At. Terrassa

Com molts altres jugadors nascuts a Terrassa, la meca catalana d'aquest esport, Freixa anava a veure de petit els partits del Club Atlètic Terrassa, el club on es va formar i en què va jugar durant molts anys abans de fer el salt a l'hoquei herba holandès. La vinculació de Freixa amb l'entitat era familiar, ja que el seu avi Josep Oriol Freixa en va ser el fundador i primer president el 1952. Quatre dels seus tiets, a més, van ser internacionals i un d'ells va obtenir la medalla de plata a Atlanta 96. Freixa va despuntar de seguida i l'any 2000 va ser campió d'Europa sub-21. El davanter català ha viscut la segona etapa en la lliga holandesa després d'haver militat en l'Amsterdam en el període 2007-2011, en el qual va guanyar una lliga. En l'Atlètic de Terrassa havia obtingut quatre lligues i una copa, a més d'un campionat d'Europa d'hoquei sala l'any 2003 a Santander. En la temporada 2012/2013 va tornar a fitxar pel conjunt del Països Baixos atret pel major potencial esportiu i econòmic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)