Ciclisme

Aposta de risc per a la cita de Richmond

Ciclisme. Javier Mínguez torna a confiar per al mundial en Purito Rodríguez i Alejandro Valverde, que van evidenciar les seves diferències en l'última etapa de la Vuelta

Joaquim, Purito, Rodríguez (Katuixa) i Alejandro Valverde (Movistar) tornen a liderar la selecció espanyola amb vista al mundial de ciclisme, que es disputa el 27 de setembre a Richmond (Estats Units). El seleccionador espanyol, Javier Mínguez, haurà d'intervenir per posar pau entre els dos caps de files, les diferències entre els quals es van tornar a fer evidents en l'última etapa de la Vuelta. A Madrid, el ciclista murcià li va pispar el mallot verd de la regularitat amb una maniobra que no va agradar gens ni mica al català. “Per mi, l'últim dia de la Vuelta és una festa, però és la segona vegada que m'ho fa i no em fa gaire gràcia. Després, en els mundials passa el que passa”, va etzibar el corredor de Parets del Vallès. Purito es referia a l'episodi de Florència 2013, en què Valverde no va sortir a cobrir l'escapada del portuguès Rui Costa, que va acabar prenent el títol al corredor vallesà. En el segon graó del podi, Purito no va poder reprimir les llàgrimes d'impotència.

Tot i aquestes diferències, Mínguez considera que no suposarà cap problema a l'hora de competir a Richmond. De fet, el seleccionador va revelar que amb anterioritat va haver de convèncer Purito perquè no tenia gaire clara la seva participació en el mundial. El mateix corredor va admetre diumenge que el recorregut, amb un perfil bastant pla, no l'afavoria. En tot cas, aquesta serà la vuitena participació del ciclista català en el campionat del món, en què acredita com a millors resultats el tercer lloc de Mendrisio 2009 i el segon de Florència 2013.

Completen la convocatòria, Jon Izagirre, Juan José Lobato, Imanol Erviti i Jonathan Castroviejo (Movistar), Dani Moreno (Katuixa), Luis León Sánchez (Astana), Rubén Plaza (Lampre) i Lluís Mas (Caja Rural). Respecte a la preselecció, els descartats són Gorka Izaguirre, José Joaquín Rojas, Ángel Vicioso i Ángel Madrazo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)