Hoquei sobre herba

Més igualtat que mai

Hoquei sobre herba. El Polo va iniciar ahir la defensa de la divisió d'honor, un títol que ha guanyat tres anys seguits i que l'Egara, l'Atlètic i el Junior –els altres catalans– li volen treure

La divisió d'honor masculina d'hoquei sobre herba d'enguany promet. Les forces s'han igualat, els jugadors es coneixen les cares a la perfecció i els equips no deixen cap detall per polir. Com en les darreres dues temporades, el Polo defensa un títol que ja ha aixecat tres temporades seguides. El conjunt barceloní, que aquest any ha perdut homes importants en totes les seves línies, s'ha reforçat amb un nom que sobresurt de la resta. Lucas Vila arriba a Barcelona amb l'etiqueta d'estrella que s'ha guanyat amb la samarreta del Club de Campo. A més, el porter Mario Fernández intentarà suplir la baixa d'Oriol Fàbregas, un dels pals de paller de l'hegemonia que ha teixit el conjunt de la Diagonal. A més, d'Oriol Fàbregas, Ramon Alegre –un puntal a l'eix de la defensa– i Roger Padrós –un dels referents atacants– també ha deixat la disciplina barcelonina. L'excel·lència que ha demostrat el cos tècnic del Polo en els darrers anys, té el repte de fer encaixar les noves peces en un engranatge que, fins ara, ha funcionat.

Qui parteix com un dels rivals a batre és l'Atlètic Terrassa que dirigeix Roger Pallarols. Els terrassencs s'han reforçat amb Roc Oliva, un dels millors davanters del món, que torna a casa per repetir l'èxit dels grocs en la copa del Rei de l'any passat i tornar a guanyar una lliga que no aixequen des del 2012. A més d'Oliva, l'Atlètic ha fitxat Pol Garcia-Gascón, Dani Malgosa, Marc Pujalt i Oriol Bach. “Tenim una plantilla de molt nivell, però no podem baixar la guàrdia perquè les baixades de tensió ens perjudiquen molt”, explica el capità terrassenc, Marc Sallés.

Des del 2001 que l'Egara no aixeca el títol de lliga. I això que hi ha estat molt a prop en els dos últims anys, en què el Polo els va superar als shoot-out de la final. “Tard o d'hora ha d'arribar. Estem fent molt bona feina“, explica el capità ratllat, Guillem Fustagueras, que lamenta el gran nombre de baixes que ha tingut la plantilla, però assegura que els joves que han arribat del filial i del juvenil estan en molt bona forma.

El Junior de Sant Cugat vol fer el salt definitiu per estar entre els quatre millors equips de la lliga després d'anys de treball. “Som conscients que el següent pas que ens toca és estar amb els bons. Però és un pas molt difícil”, adverteix el capità santcugatenc, Marcel Malgosa, que considera que la plantilla té molt més fons d'armari que l'any passat.

Santcugatencs i terrassencs buscaran fer saltar pels aires l'hegemonia del Polo en una lliga que es preveu més igualada que mai.

El Polo comença guanyant

El gruix de la divisió d'honor masculina es disputa avui, però ahir el vigent campió, el Polo, va donar el tret de sortida amb un triomf solvent (1-4) contra el Taburiente canari. Els homes que dirigeix Carlos García Cuenca es van avançar ben aviat amb una diana de Lucas Vila, un dels nous fitxatges. Álvaro Turull i Salva Piera van eixamplar la diferència abans del descans i Alex Casasayas va fer el quart culminant un bon debut que només una diana del Taburiente a les acaballes va maquillar.

En la divisió d'honor femenina, el Junior també va començar amb molt bon peu la temporada. Les santcugatenques, que enguany s'han reforçat amb jugadores de molt nivell i que estan decidides a fer-se un lloc entre els equips capdavanters de la lliga, també van golejar (1-5) el mateix Taburiente. Carlota Petchamé, Maria Pich, Mariona Serrahima, Marta Grau i Cristina Guinea van fer els gols de les santcugatenques. El Polo, el Terrassa i l'Egara comencen avui contra el Jolaseta, el Valdeluz i el Club de Campo, respectivament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)