Ciclisme

Peter Sagan es descabella als carrers de Richmond

Ciclisme. El ciclista eslovac guanya el mundial de ciclisme en ruta després d'un atac de molta potència a falta de tres quilòmetres de la meta. El català Joaquim Rodríguez va abandonar

Peter Sagan és el nou rei del ciclisme mundial. L'eslovac, de 25 anys, es va imposar ahir en la prova de ciclisme en ruta després d'un atac sensacional quan restava poc menys de tres quilòmetres per arribar a la meta. No va titubejar, va obrir una petita escletxa i va deixar enrere el grup en un obrir i tancar d'ulls. No va mirar enrere i va protagonitzar l'embranzida més contundent després d'uns quants intents fallits de diversos ciclistes del pilot. D'aquesta manera, l'eslovac es refà de l'abandonament a la Vuelta a Espanya, en què va haver de baixar-se de la bicicleta després de patir un accident amb una de les motos de la televisió. Sagan, que va completar els 259,2 quilòmetres de la prova en 6 hores, 14 minuts i 37 segons, es va penjar l'or i va pujar al graó més alt d'un podi que van completar l'australià Michael Matthews i del lituà Ramunas Navardauskas. L'any vinent vestirà amb el mallot de l'arc iris.

Com acostumen a ser els campionat s del món, la carrera va ser boja. Sense ordre ni control i on les escapades des de lluny no acostumen arribar a bon port. Una caiguda al bell mig del pilot quan restaven uns quaranta quilòmetres va fer un tall a la cursa que va deixar fora de combat homes importants. El grup, guiat per la selecció holandesa, volava perseguint una fuga de quatre homes– Phinney, Pantano, Siutsou i Boivin– que van atrapar sense problemes. Quan sonava la campana que anunciava que restaven tres voltes al circuit, l'equip britànic va posar una marxa més en el ritme del gran grup. El moviment va enfilar el pilot i va posar contra les cordes Purito Rodríguez, que va mantenir el tipus en les rampes de l'Ivy Hill tot i acabar abandonant.

Bauke Mollema va protagonitzar un dels atacs més imponents de la prova. Va seleccionar el pilot, va aconseguir diversos socis i va exigir moltíssim l'equip alemany, que amb Greipel tenia una de les millors cartes per jugar. L'espanyol Dani Moreno, Boonen, Viviani, Amador, Kwiatkowski i Stannard es van unir a l'holandès formant un grup de molt nivell que tampoc va tenir èxit.

Siotsou i Farrar també es van animar a atacar però la gesta, com les de la resta, no va tenir èxit. Només la potència de Sagan, que es va descabellar quan restaven menys de tres quilòmetres per acabar, va poder trencar el grup i aconseguir el triomf en solitari. L'eslovac va aconseguir el primer gran triomf de la seva carrera.

EL PODI

L'australià Matthews i el lituà Navardauskas van completar-lo
1r. P. Sagan (Eslovàquia)
6:14.37
2n. M. Matthews (Austràlia)
a 3'
3r. R. Navardauskas(Lituània)
mt
4t. A. Kristoff (Noruega)
mt
5è. A. Valverde (Espanya)
mt
6è. S. Gerrans (Australia)
mt
7è. T. Gallopin (França)
mt
8è. M. Kwiatkowski (Polònia)
mt
9è. R. Costa (Portugal)
mt
10è. P. Gilbert(Bèlgica)
mt
J.Rodríguez
Abandonament
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)