Natació

La Mar d'Amunt, conquerida

Natació. Pau Cusó, David Pavón i Josep Maria Caireta (Diversport) van completar els 42 quilòmetres de Roses a Portbou ‘non stop'

Pau Cusó, David Pavón i Josep Maria Caireta (Diversport Swimnolimits Team) van completar nedant i en format non stop els 42 quilòmetres de la Mar d'Amunt, l'espai natural que envolta tot el cap de Creus de Roses a Portbou. Els tres nedadors van convertir-se en els primers que feien la Conquesta de la Mar d'Amunt Non Stop, després de més de tretze hores i en dos grups: Pavón i Cusó van fer el recorregut en parella i Josep Maria Caireta, en solitari, amb el suport d'embarcacions i caiacs en tots dos casos. Cada trenta minuts feien parades per avituallar-se i controlar el seu estat.

“Ho hem aconseguit, ha estat dur mantenir el meu cap serè i ajudar un company a no abandonar. En un moment del recorregut he pensat de pujar a la barca, però el cor m'ha dit: «Pau, has d'arribar!»”, valorava Cusó un cop completat el recorregut. David Pavón hi afegia: “He passat tres punts d'inflexió en què no podia més, el cap m'ha fallat i les sensacions que tenia no eren bones. Però entre tots m'han ajudat i, finalment, aquí estic, a Portbou, hem aconseguit la Conquesta de la Mar d'Amunt!” Josep Maria Caireta, de 55 anys, va fer el recorregut en solitari i sense llum ni cap referència visual en l'últim quilòmetre. “Avui he sabut quin és el meu límit”, va dir.

Cinc zones

De Roses al cap Norfeu, del cap Norfeu al cap de Creus, del cap de Creus al Port de la Selva, del Port de la Selva al cap Ras i del cap Ras a Portbou van ser les cinc zones en què es va dividir el recorregut, que l'any que ve serà un producte turístic i esportiu que es podrà fer en format non stop o per etapes (dues o tres) amb la logística necessària.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)