Hoquei sobre herba

L'Egara fa el primer pas

Hoquei sobre herba. Un gol de Pepe Romeu dóna el primer triomf de la Round 1 de l'EHL al conjunt ratllat, que avui (11.45 h) pot certificar el pas al KO16

L'Egara va fer ahir el primer pas per ser al KO16 de la lliga europea d'hoquei (EHL), la fase decisiva de la màxima competició continental. Els egarencs van superar l'East Grinstead anglès per un ajustat 1-0 gràcies al gol de Pepe Romeu en el tercer quart del partit. D'aquesta manera, el conjunt ratllat es juga avui (11.45 h, en directe a www.ehlhockey.tv) el tot o res contra el Monkstown irlandès, que va empatar a un gol amb els anglesos en el duel inaugural del grup D de la primera fase de l'EHL. Un empat serviria a l'Egara per continuar endavant.

Ahir, els homes que dirigeix Patricio Keenan van fer prou mèrits per endur-se un botí molt més gran del que es van emportar. El porter anglès, Patrick Smith, es va erigir en l'heroi de la primera meitat després de parar tot el que va poder i més. Edu Arbós es desesperava després d'errar una doble ocasió en el primer quart. Marc Garcia Chicote també va topar amb Smith en un xut a boca de canó que no va ser gol per ben poc.

En el segon període del duel, Edu Arbós va tornar a avisar enviant una pilota a la fusta. L'Egara dominava sense problemes i el conjunt anglès només va inquietar les aspiracions ratllades en un penal córner que no van saber rematar. Precisament, l'Egara també avisar amb un parell de llançaments de penal córner que Smith, molt entonat, va aturar.

El gol havia d'arribar tard o d'hora, però es va fer esperar fins al tercer quart, en què Pepe Romeu va engaltar una canonada sensacional que va trencar el mur anglès.

Obligat pel resultat, l'East Grinstead va estirar una mica les línies i va arribar a la porteria de Quico Cortès mitjançant un parell de penals córner que els egarencs van saber refusar. El triomf va acabar sent per a un Egara que avui amb un triomf o un empat en el duel contra el Monkstown irlandès segellarà el bitllet per al KO16 de l'EHL.

CLUB EGARA: Quico Cortès, Pepe Romeu, Quim Broto, Pep Novell Codina, Ignasi Usé, Edi Tubau, Guillem Fustagueras, Ramon Romeu, Edu Arbós, Marc Garcia Chicote i Franc Dinarès –onze inicial–, Farrés, Quera, Aguilar, Mengibar, Pérez, Espi, Mercadé, Gispert, Galí, Torruella, Keenan, Trujillo i Talamas. EAST GRINSTEAD: Smith, Deakin, Seccull, Andy Piper, Bowden, Condon, Naughalty, Schwebs, Faulkner, Niall Stott i Ross Stott –onze inicial–, Oyebode, Griffiths, Jacson, Arthur, Schilling, Galloway, Driver, Wilson, Davies, Kimuli, Treece i Edgerton. GOLS: 1-0 (33') Pepe Romeu.