Hoquei sobre herba

Amb tot, objectiu acomplert

Hoquei sobre herba. L'Egara empata amb el Monkstown irlandès i es classifica per al KO16 de la lliga europea tot i deixar-se remuntar un 3-0 a favor quan quedaven nou minuts per al final

L'Egara va classificar-se ahir per al KO16 de la lliga europea d'hoquei, la fase decisiva de la màxima competició continental. Ho va fer deixant veure dues cares sobre l'herba d'Hamburg. En els primers 51 minuts, va ser superior al seu rival, va anotar tres dianes i va segellar el bitllet per a la propera fase de la competició. Però, en els darrers nou minuts del duel, els ratllats van deixar de pitjar l'accelerador i van veure com el Monkstown els empatava el partit en la darrera jugada. Sense temps per a més i sense possibilitats de patir. Però el final tacava la feina immaculada feta fins aleshores. Amb tot, l'Egara ja és al KO16. Objectiu acomplert.

Com en el primer partit del grup, l'Egara va dominar des de l'inici però va haver de fer mans i mànigues per trencar l'entramat defensiu del rival. No va ser fins al tercer quart que Lluís Mercadé, aprofitant una pilota sense amo dins l'àrea, va poder obrir la llauna. El gol materialitzava el domini que s'havia vist sobre el camp.

L'1-0 va obrir les comportes del Monkstown, que va prendre més riscos en el darrer tram del partit. Això va servir perquè l'Egara arribés amb més claredat a la porteria irlandesa i generés més ocasions. Edu Arbós no va saber culminar un un contra un davant el porter, però el segon gol no va tardar gaire més a arribar. En els penals córner, les coses no estaven sortint gaire bé a Pepe Romeu, el llançador habitual, i Edi Tubau va prendre la responsabilitat. Va ser una decisió encertada, perquè l'egarenc va fer el 2-0. I sense temps per pair-lo, també va fer el tercer.

La classificació era a tocar –restaven nou minuts–, però els ratllats es van adormir i van veure com el Monkstown feia tres gols del no-res. El primer, en una jugada embolicada dins l'àrea; el segon, després d'un xut des de la distància, i el tercer, quan sonava la botzina final, de penal córner. Un mal final que taca la brillant classificació de l'Egara per a la propera fase de la lliga europea d'hoquei.

CLUB EGARA: Quico Cortès, Pepe Romeu, Quim Broto, Pep Novell Codina, Ignasi Usé, Edi Tubau, Guillem Fustagueras, Ramon Romeu, Lluís Mercadé, Marc Garcia Chicote i Franc Dinarès –onze inicial–; Farrés, Quera, Aguilar, Mengíbar, Pérez, Espi, Gispert, Galí, Torruella, Keenan, Trujillo i Talamàs. MONKSTOWN HC: Fitzgerald, Cole, Groves, Smith, Carson, Ward, D.Cole, S.Cole, G.Cole, Sykes i Good –onze inicial– Horsfield, Dee, Watkins, Bruton, Campbell, Caruth, De Boe, Sarratt, Hyland, Ewington, Gregory i Maguire. GOLS: 1-0 (44') Mercadé. 2-0 (52') Tubau. 3-0 (52') Tubau. 3-1 (56') Good. 3-2 (59') Watkins. 3-3 (60') Caruth.

El Polo i l'Atlètic també hi seran

Amb l'empat de l'Egara i la consegüent classificació, la fase final de la Euro Hockey League tindrà tres representants catalans. El Polo, actual campió de la lliga, i l'Atlètic Terrassa, vigent campió de la copa del Rei, acompanyaran els ratllats en el KO16. La propera Setmana Santa, els tres conjunts lluitaran per deixar el pavelló de l'hoquei sobre herba català ben amunt. L'any passat, l'Egara va caure en el KO8 i el Polo ho va fer en el KO16. L'Atlètic no hi va arribar.