Hoquei sobre herba

El Junior trepitja amb força

Hoquei sobre herba. El conjunt santcugatenc encadena quatre triomfs –dos dels quals contra rivals d'entitat com el Polo i la Real Sociedad– i lidera la divisió d'honor femenina amb vigor

A Sant Cugat del Vallès pocs volen fer memòria. El bon moment que viu el conjunt femení del Junior ha fet oblidar la temporada discreta que va fer l'equip l'any passat. El canvi d'entrenador i els nous reforços han dut aire fresc a un vestidor que ha fet un pas endavant i s'ha convertit en la sensació de l'inici de lliga. L'equip ha encadenat quatre triomfs consecutius i lidera, en solitari, la taula classificatòria. És el millor inici del Junior des que va tornar a la divisió d'honor, fa onze anys. “Estem en punt d'intensitat òptim pel moment en el què som”, afirma el tècnic, Joan Vidal. Vidal va recuperar el timó de l'equip després d'una temporada a l'ombra– la 2014/15– i afronta, d'aquesta manera, la tercera etapa al capdavant d'un equip que coneix a la perfecció. “El Joan ens ha aportat un plus d'intensitat i de professionalitat que l'any passat no teníem. És la clau d'aquest bon inici”, afirma la capitana, Cristina Guinea.

A més del canvi d'entrenador, el Junior, que fa dos anys havia perdut referents com la golejadora Maria Romagosa, també s'ha reforçat amb noms de nivell. Les germanes Txell i Marta Grau, procedents de l'Atlètic Terrassa, reforçaran la porteria i l'atac, i Mariona San José, que també prové de l'entitat terrassenca, donarà un cop de mà a l'eix de la defensa. El quart i definitiu fitxatge d'enguany és el de Carlota Petchamé, habitual en les convocatòries amb la selecció espanyola i una de les millors davanteres de la lliga. Petchamé, que ja ha marcat dues dianes en les quatre primeres jornades de la divisió d'honor, arriba a Sant Cugat després de guanyar la lliga de Bèlgica en el seu tercer any al país. “Més que gols, vull aportar experiència a un equip molt jove “, explica Petchamé, que considera que el Junior té potencial per guanyar la lliga.

“No es pot abaixar la guàrdia perquè qualsevol equip et pot posar les coses difícils”, avisa la capitana, que recorda que en la final de la copa de Catalunya contra el Polo van deixar escapar un títol que tenien a la butxaca. “Aquell partit ens va anar bé per reaccionar. A vegades, una derrota et fa aprendre dels errors”, afegeix Petchamé.

Després d'aquella derrota, l'equip ha guanyat el Taburiente a les Canàries (1-5), el Polo a casa (1-0), la Real Sociedad a San Sebastián (0-1) i el Tenis també a Sant Cugat (6-1). “Hem de millorar la punteria i de cara a gol per decidir els partits abans”, considera Guinea. “El millor de tot és que encara tenim molt marge de millora”, hi afegeix el tècnic, sempre ambiciós. De moment, però, el Junior fa patxoca i la divisió d'honor el mira amb uns altres ulls.

L'Egara es desinfla en la divisió d'honor masculina

El periple per l'Euro Hockey League de la setmana passada va passar factura a l'Egara. Els ratllats, que a Hamburg van certificar la seva classificació per al K016 de la màxima competició continental, van caure amb claredat (1-3) a mans del Club de Campo, que d'aquesta manera es refà de la derrota amb el Polo de la jornada anterior. Precisament, els barcelonins lideren la classificació de la divisió d'honor juntament amb l'Atlètic. Els barcelonins van atropellar el Tenis cantàbric per un contundent 7-0. Manu Bordas i Salva Piera– amb un doblet–, Borja Llorens, David Alegre i Xavi Lleonart van fer els gols. De la seva banda, l'Atlètic no perd pistonada i va guanyar (1-3) al complicat feu de l'Atlético San Sebastián. Dani Malgosa (2) i Albert Beltrán van fer els gols dels terrassencs. El Junior continua la seva guerra per no perdre de vista els equips capdavanters i va aconseguir un triomf importantíssim gràcies a un solitari gol de Roger Matalonga. Dijous (20.30h), els santcugatencs jugaran amb l'Egara el duel ajornat de la tercera jornada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)