Hoquei sobre herba

Les dinàmiques estèrils

Hoquei sobre herba. L'Atlètic Terrassa i l'Egara s'enfronten avui a Can Salas (12.30 h) en un partit de pronòstic totalment incert tot i les ratxes oposades dels dos grans equips vallesans

Tot el que ha passat i tot el que precedeix un derbi entre l'Atlètic Terrassa i l'Egara no serveix de res quan l'àrbitre xiula l'inici del partit. Ni els gols que s'han marcat, ni els partits que s'han perdut ni els punts que s'han sumat. Res de res.

Avui, a Can Salas, el feu de l'Atlètic, tot això quedarà en un segon pla. Els grocs, que arriben a la cita havent encadenat dos mals resultats, contra el Polo i el Junior, reben l'Egara, que va ser capaç de derrotar, precisament, el totpoderós conjunt barceloní exhibint un nivell d'hoquei sobre herba molt alt. “En l'inici de temporada, les dinàmiques són relatives. Tothom comet errors. Els equips fa poques setmanes que treballen i encara queda molt per polir”, explica Jordi Carrera, el capità de l'Atlètic.

Per la seva banda, l'Egara ha fet un creixement exponencial des de la fase prèvia de l'Euro Hockey League de fa gairebé un mes. Des d'aleshores, l'equip ha agafat una dinàmica de resultats que els ha situat en la tercera posició, empatat a punts amb el mateix Atlètic. “L'assignatura pendent dels darrers anys és aconseguir un punt de regularitat necessària. La setmana passada vam guanyar el Polo i ara hem de seguir la línia amb una victòria a Can Salas”, desitja el capità de l'Egara, Guillem Fustagueras, que assegura que en els entrenaments durant la setmana prèvia hi ha molts nervis en els dos conjunts. “La gent del club ve a veure els entrenaments i et dóna ànims”, coincideixen els dos capitans. “Tothom treballa amb molta concentració i es millora, fins i tot, el nivell de joc en les sessions preparatòries”, assegura Carrera, que tot i que avui lluirà la samarreta groga, va créixer vestit de ratllat. “Vaig jugar a l'Egara dels 6 als 27 anys. Ara ja fa cinc temporades que sóc a l'Atlètic i no visc els derbis com ho vaig fer el primer any a Can Salas. És una rivalitat molt sana”, afirma.

El que podria minvar el nivell del partit són les lesions. Els locals no podran disposar de dos internacionals i peces fonamentals de l'equip, Marc Sallés i Albert Beltran. Per la seva banda, el també internacional Vicenç Ruiz i Nani Mengíbar estan descartats per part del conjunt egarenc. El mateix Fustagueras també té molt complicat vestir-se de curt per una lesió al bíceps femoral que es va agreujar en l'últim partit contra el Polo.

Tot i aquests entrebancs, el capità egarenc assegura que veu el seu equip en un bon moment de forma i capaç de marcar més d'un gol a la porteria de l'Atlètic. “Són partits que, inicialment, tenen un gran component tàctic, però s'acaben obrin, i allà és quan hem d'estar encertats de cara a porteria”, diu Fustagueras. “M'apunto a la teoria, però quedarem 3-2”, replica Carrera somrient. Les dinàmiques no serveixen de res en un derbi històric de l'hoquei sobre herba català entre l'Atlètic Terrassa i l'Egara.

Refer-se a Madrid

El Polo visita (13.30 h) el camp del cuer, el Pozuelo, després d'encaixar la primera derrota de la temporada contra l'Egara. De la seva banda, el Junior, que va ser capaç d'esgarrapar un punt del camp de l'Atlètic la setmana passada, rep (12.30 h) el Club de Campo, que està empatat a punts amb l'Egara i el mateix conjunt terrassenc. Els santcugatencs són sisens amb sis punts menys que aquest grup.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)