Natació

Una pericarditis obliga Hèctor Ruiz a fer repòs

Natació. El nedador empordanès, campió d'Espanya d'aigües obertes, deixa els entrenaments i veu compromesa la classificació per als Jocs

El nedador figuerenc del CN Mataró Hèctor Ruiz ha hagut de deixar els entrenaments després que li hagin diagnosticat una pericarditis. L'empordanès ja no va participar en la copa d'Espanya de clubs de divisió d'honor, disputada el cap de setmana passat a Madrid, i estarà de baixa un temps indefinit. La malaltia ensorra tota la preparació que Ruiz tenia prevista per aconseguir la classificació per a la prova d'aigües obertes dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. En una entrevista a aquest diari, publicada el 7 de gener passat, el nedador figuerenc explicava la il·lusió que li faria viatjar al Brasil: “Aquesta temporada és especial pel premi que té, que si l'aconsegueixes és anar als Jocs Olímpics. És la il·lusió que té tot esportista: participar en uns Jocs.”

Poc marge

L'entrenador del CN Mataró, Sergi Garcia, explicava ahir, en el programa Esports en xarxa, que aquesta malaltia no deixa gaires possibilitats a Ruiz per anar als Jocs: “Podem pintar-ho molt negre i dir que no es podrà entrenar i que haurà de fer repòs absolut fins que això desaparegui o, per contra, que es pugui començar a entrenar de manera gradual i fer alguna cosa, però tant amb una opció com amb l'altra, i amb vista als objectius que tenim, en un sol mes no hi arribem. Hauríem de parlar amb la federació espanyola per veure si ens dóna alguna opció de classificació en el futur.”

Ruiz no va poder aconseguir la classificació olímpica en el mundial de Kazan del 2015. Una altra via per accedir-hi era la copa del món FINA d'Abu Dhabi, el 26 de febrer que ve, on havia de ser un dels dos millors espanyols. El següent requisit era acabar entre els deu primers i ser el millor espanyol en el preolímpic de Setúbal (11 de juny).

El nedador del CN Mataró haurà d'estar de baixa un temps indefinit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)