Ciclisme

Peratallada és territori forà

Ciclisme. L'holandès Nick van der Meer va guanyar La Gironina, primera prova del campionat social i amb vuit estrangers entre els deu primers

Nick van der Meer (Zuid - Holland) va ser el vencedor de La Gironina, la primera de les tres proves que formen el campionat social de Peratallada i que es disputa cada dimecres des d'aquesta setmana. La cursa, que va estar marcada un cop més per la presència de corredors estrangers –vuit dels deu primers eren de fora–, es va disputar en el tradicional circuit baixempordanès, de 23 quilòmetres, al qual els vencedors van donar tres voltes en poc més de dues hores.

2h02:24 i una mitjana superior als 45 per hora en el cas de Van der Meer i la resta de corredors que van formar l'escapada bona, la que els va dur a disputar-se el triomf en un esprint que va guanyar el corredor del Zuid-Holland. El Velo Club Villefranche tenia tres homes en aquesta escapada, però van ser segon, tercer i cinquè en un esprint que va tancar el màster 40 José Madrigal (RCB Motor Begues), sisè. El gironí Marc Almeda (La Fabrica Race Team) va ser setè i el primer del grup de nou perseguidors, a 14 segons.

Sara Verhaest (TWC Maaslandster) va ser la vencedora en categoria femenina en una cursa amb 140 participants.

Final del social d'hivern a Vilajuïga

Vilajuïga tanca diumenge el campionat social d'hivern de carretera, després de les tres curses disputades a Palafrugell, Bescanó i Banyoles. La cursa té 77 quilòmetres i, un cop acabi, s'entregaran els trofeus als vencedors de totes les categories.