Hoquei sobre herba

Fer comú allò extraordinari

El Polo guanya la copa del Rei després de vèncer el sempre combatiu Egara i alça el sisè títol estatal dels últims set que s'han disputat

L'argentí Mati Rey va fer el gol del triomf i va posar la cirereta a un torneig excels

Entre lligues i copes del Rei, el Polo ha guanyat sis dels darrers set títols que s'han disputat, a més de les darreres tres lligues regulars. Fàcil de dir, però molt complicat de fer. Només l'Atlètic Terrassa, que l'any passat va imposar-se en la final de la copa, ha estat capaç de superar el conjunt barceloní en una de les darreres grans cites del calendari. Ahir, exercint d'amfitrions, els homes de Carlos Garcia Cuenca van superar l'Egara i van ampliar una vitrina que, en els últims anys, no para de créixer. El Polo ha fet d'allò extraordinari un fet comú. Ahir, com havia passat en les dues darreres finals de la lliga, l'Egara va posar les coses molt complicades als barcelonins. Els ratllats són un equip genuí, fet a casa i d'essència combativa. I això fa que se sobreposin a baixes significatives com la de Ramon Romeu, que ahir no va poder jugar pel virus que havia afectat l'equip durant tota la setmana. Una baixa significativa que va obligar a retocar el centre del camp. En un primer quart de respecte entre dos equips que es coneixen de dalt a baix, Edu Arbós i Lucas Vila van protagonitzar les primers ocasions. La intensitat i la tensió va anar pujant a mesura que passaven els minuts, els àrbitres van repartir targetes verdes a tort i a dret, i el Polo va començar a fer via mitjançant els penals córner. Xavi Lleonart va enviar el seu primer llançament al pal i el segon el va parar Quico Cortès. La igualtat continuava regnant a l'Eduardo Dualde, tot i que les ocasions es van anar succeint en una banda i l'altra. La defensa ratllada va treure de la línia de gol una rematada de Lucas Vila, Alex Casasayas va creuar massa el xut i Edu Arbós el va enviar massa alt. El gol es feia esperar i l'egarenc Claudi Quera va ser qui ho va tenir més a prop. Va etzibar una canonada duríssima només de començar el darrer quart, però es va trobar amb Mario Fernández, el millor porter de la copa del Rei. “Ha fet una parada acollonant, de reflexos. Només puc aplaudir-lo”, reconeixia Pere Arch, jugador de l'Egara. Pocs instants després, la rèplica definitiva. L'argentí Mati Rey, que havia fet un torneig estratosfèric en l'eix de la defensa barcelonina, va desviar un llançament de penal córner de Borja Llorens i va decidir la final. A més, Rey va ser designat com el millor jugador de la copa del Rei. D'aquesta manera, el Polo va aixecar l'enèsim títol, segueix engreixant el seu palmarès i ja ha mal acostumat la seva afició fent comú allò que, realment, és estratosfèric.

POLO1
JUNIOR0
EGARA0
C. DE CAMPO1

JUNIOR FC: Txell Grau, Martínez de Tejada, Codina, Valdés, Anna Riba, Guinea, Plass, Puig, Petchamé, Gil i Marta Grau –onze inicial– Serrahima, Cristina Riba, Queralt i Pich-Aguilera. CLUB DE CAMPO: Ruiz, Arrazola, Cano, Gil, Gutiérrez, Iglesias, López, Magaz, Marquinez, Pérez i Pessina –onze titular– Abelaidas, M.Fígar, Zorita, B.Fígar, Abajo i Torres-Quevedo. GOLS: 0-1 (50') Belén Iglesias. ÀRBITRE: López i Garde. PÚBLIC: Uns 700 aficionats. RC POLO: Fernández, Fàbregas, Masana, Rey, Llorens, Terraza, Salva Piera, Alegre, Lleonart, Casasayas i Vila –onze inicial– Bordas, Casanovas, Chaves, Llorenç Piera, Turull i Paco Cavaller (porter suplent). CLUB EGARA: Cortès, Arch, Pepe Romeu, Dinarès, Farrés, Ruiz, Mercadé, Tubau, Fustagueras, Arbós i Garcia-Chicote –onze inicial– Aguilar, Quera, Keenan, Mengíbar, Ramon Romeu, Usé i Pérez (porter suplent). GOLS: 1-0 (53') Mati Rey. ÀRBITRE: Vázquez i Servetto. PÚBLIC: Unes mil persones a les instal·lacions del RC de Polo.

LES REACCIONS

Aquesta ha estat la copa més difícil. L'equip té sostre però espero que estigui ben lluny
Carlos Garcia Cuenca
entrenador del polo
El millor que té aquest equip és que tenim la mateixa fam de títols del primer dia o fins i tot més
Mane Terraza
capità del polo
Fa temps que diem que és el nostre any. Aquest, però, ens ho crèiem. Potser serà el que ve
Pere Arch
jugador de l'egara

El Junior es queda a les portes del títol

No va poder ser. El Junior, ple d'il·lusió i orgull, va competir de tu a tu contra el totpoderós Club de Campo però va acabar perdent amb un solitari gol de Belén Iglesias. El jove equip que dirigeix Joan Vidal va saber controlar en tot moment les potents escomeses madrilenyes, va defensar els quatre penals córner que va generar el conjunt rival i va mantenir a ratlla les cinc internacionals espanyoles que figuraven en l'onze titular. Però, en un contraatac letal després de l'ocasió més clara de les santcugatenques, les madrilenyes van saber trobar l'única fissura del Junior i van desfer la igualada. “En la jugada abans del gol em fan un penal stroke claríssim quan jo estic llançant a porteria. Deixant seguir els donen un avantatge massa gran ”, es queixava Marta Grau, un de les jugadores més destacades del Junior. Després Carlota Petchamé podria haver empatat el partit però la seva rematada la va desviar la portera madrilenya. “Per guanyar hem de fer un partit perfecte. Avui, hem fet 99%. Algun dia farem el 100% i guanyarem. Esperem que sigui en la lliga”, va dir l'entrenador santcugatenc, Joan Vidal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)