Tennis

Nadal consuma la revenja

Barcelona Open Banc Sabadell. El manacorí venç Fognini per 6-2 i 7-6 (1) aixecant amb caràcter un 3-5 en el segon set després d'haver excel·lit en el primer i torna a les semifinals

Rafa Nadal (1) va consumar ahir en un partit dels que fan afició la seva revenja contra Fabio Fognini per 6-2 i 7-6 (1) en una hora i 49 minuts i torna a les semifinals del Godó després de dos anys d'absència involuntària. Concentrat, sòlid, agressiu, imposant un ritme frenètic en el primer set recolzat en un revés creuat estratosfèric i gestionant amb valentia els dubtes en el segon, Nadal, a anys llum del Nadal que va perdre l'any passat contra Fognini en el mateix escenari, va saber contrarestar la qualitat extrema de l'italià i jugarà avui contra l'alemany Philipp Kohlschreiber (10) –11-1 per al balear–, que va apallissar el rus Andrei Kuznetsov (16) per 6-3 i 6-1.

La central, plena, es va rendir als vuit cops campió sense deixar d'aplaudir de valent les genialitats de Fognini, un tennista espectacular que, a pesar de perdre el primer set per un clar 6-2 contra un rival esplendorós, va signar força més cops guanyadors –12 per 3– que el balear. L'altra cara de la moneda és que va cometre força més errors no forçats: 14 per 5. Amb una gran profunditat, Nadal el va fer córrer de cantó a cantó per evitar que colpegés des de dins de la pista. El revés a dues mans amb els peus plantats –tant paral·lel com creuat– i la dreta de sobrebot del de San Remo són imparables. Per això, quan el balear va fallar amb 2-0 a favor en el segon set, Fognini, que havia demanat la presència del fisioterapeuta per mal a l'espatlla dreta, li va pujar de seguida a cavall (2-4 i 3-5). Nadal, però, es va aferrar a la pista, va recuperar el break en el desè joc i va tenir un 40-0 per tancar el partit en el posterior amb 6-5. Dues deixades inversemblants de Fognini al tot o res li van allargar la vida però el balear va tancar el puny amb determinació en el tie-break.

L'altra semifinal la jugaran el japonès i campió el 2015 i el 2014, Kei Nishikori (2), i el francès Benoit Paire (6) –2-2 fins ara–. L'asiàtic va derrotar l'ucraïnès Aleksandr Dolgopólov (11) per 7-5 i 6-0 en una hora i 19 minuts. El duel es va decidir en el tram final del primer set. Amb 4-5 a favor, Dolgopólov va malbaratar quatre pilotes de break i de set sobre el servei del seu rival. El partit havia estat insuls fins aquell moment i la necessitat de sobreposar-se va activar per fi el japonès (5-5). En el joc posterior, a més, Nishikori va signar un break letal en la quarta oportunitat (1/4) i va tancar l'acte amb el seu servei. Dolgopólov, que havia sabut combinar l'agressivitat amb la mesura, va llençar ofuscat la casa per la finestra. L'emperador del Godó, com si res, li va clavar un parcial de 8-0.

Els 47 errors no forçats, un excés, no van impedir a Benoit Paire accedir per primer cop a les semifinals de Barcelona en la seva sisena participació remuntant quan semblava que el partit se li podia haver esmunyit de les mans –3-6, 7-5 i 6-1 en dues hores–. El gal va tenir una crisi amb la dreta –el seu cop més fluix– i va passar de dominar el primer set per 3-2 i un break a dalt, a cedir per 3-6 i 0-1 del segon, un parcial sever de 0-5. Quan ja tenia el peu al coll del seu rival –pilota de 0-2–, Jaziri va cometre dues dobles faltes seguides i Paire, apàtic, desganat i irregular, va revifar per fi. El gal, amb un canell excepcional, va capgirar l'escenari amb deixades reiterades per trencar el ritme. Tots dos van mantenir el servei fins que amb 5-5, Paire va atacar. Jaziri no va tenir benzina per replicar.

PROTAGONISTES

És la ment la que et permet fer alguna cosa més, amb la dreta o de revés, no cometent errors, ni regalant punts, i ho estic aconseguint
Ha estat un partit dur contra un rival difícil. Adoro jugar a Barcelona i estic molt agraït per la invitació de l'organització
Benoit Paire
Fognini ha jugat molt bé, amb deixades i cops guanyadors. Vèncer per 2-0 ha estat una bona notícia
Rafa Nadal
Vaig perdre dues vegades l'any passat contra Paire a l'obert dels EUA i a Tòquio. És un gran jugador i serà dur
Kei Nishikori

Semifinal catalana de dobles

El català Marcel Granollers i l'uruguaià Pablo Cuevas es van plantar ahir a les semifinals de dobles superant els veterans Stepanek-Nestor per 7-6 (10) i 6-3 i es jugaran avui l'accés a la final contra el català Marc López i el toledà Feliciano López. Els López van derrotar ahir Murray-Soares (3) per 3-6, 6-2 i 10-6. Per la part de baix, els germans Bryan (2) jugaran contra Huey-Mirnyi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)