Hoquei sobre herba

esports

hoquei herba

Contra el flux de la travessa

Hoquei sobre herba. L'Atlètic Terrassa es veu les cares avui (14.30 h, Esport 3) amb el Kampong holandès en les semifinals de l'EHL, la màxima competició continental, on no figura com a favorit al títol

Ha plogut molt sobre Terrassa des que l'Atlètic va arribar a les finals de la copa d'Europa del 2006 i el 2007. “Era una competició totalment diferent”, recalca Ignasi Guerrero, un dels tres supervivents d'aquelles dues medalles de plata consecutives. Aleshores, el club terrassenc guanyava lligues espanyoles una rere l'altra, l'equip estava farcit d'estrelles internacionals i la màxima competició continental no tenia el format actual. Avui, a l'estadi Pau Negre de Barcelona, nou anys després de l'última final europea, l'Atlètic es veu les cares amb el Kampong holandès en la seva primera final a quatre de la nova EHL. El millor hoquei sobre herba europeu es disputa a la capital catalana, amb un convidat terrassenc que vol presentar batalla davant d'una grada que es presumeix ben groga. “Sempre ens acompanyen, i de fet, al KO16 i el KO8, ens van ajudar molt. Una part de la gesta d'Amsterdam és del córner groc”, comenta Marc Sallés, el capità de l'equip, que considera que arribar fins a la final a quatre ja és un mèrit.

El concepte gesta és la paraula que s'adequa més al repte que té davant seu l'Atlètic, que s'enfronta al clar favorit per guanyar l'EHL. L'Amsterdam i el Harvestehuder juguen l'altra seminal. “Mires els equips i és normal que se'ns etiqueti com la ventafocs”, reconeix Roc Oliva, el tercer supervivent de la darrera final europea de l'Atlètic. El Kampong, en què milita el català Ramon Alegre, està farcit d'estrelles mundials i tothom en diu meravelles. “Tenen un equip molt complet, que passen, que corren, que físicament estan molt forts i, a sobre, saben jugar partits d'aquest calibre. Tenen punt de xuleria que els fa jugar bé fins i tot en els moments complicats”, analitza Sallés, que considera que, en aquest tipus de partits, l'Atlètic es multiplica. “Sabem les nostres debilitats i les nostres virtuts. Els plantejarem un partit de desgast, que s'hagin de guanyar les ocasions, que no tinguin res fàcil. I, sobretot, hem d'aprofitar les ocasions”, afegeix Oliva, un dels encarregats de materialitzar aquestes ocasions.

Oliva, que en les finals del 2006 i el 2007 encara era un jove diamant per polir, assegura que té una espina clavada. Avui, l'Atlètic pot començar a treure-se-la classificant-se per a la final de l'EHL en contra del flux de les travesses.

LES REACCIONS

Tenen un equip complet i físicament estan forts. A sobre, saben jugar partits d'aquest calibre
Marc Sallés
capità de l'Atlètic

LA XIFRA

Mires el cartell de la competició i entens que se'ns etiqueti com la ventafocs
Roc Oliva
jugador de l'Atlètic
2007/08
Hamburg
2008/09
Bloemendaal
2009/10
Hamburg
2010/11
HGC
2011/12
Hamburg
2012/13
Bloemendaal
2013/14
Harvestehuder
2014/15
Oranje Zwart
2
copes d'Europa.
L'Atlètic va guanyar la màxima competició continental el 1985 i el 1998
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)