Atletisme

Estela Garcia, a tot drap cap als Jocs i l'europeu

Atletisme. La velocista catalana segella la mínima olímpica en 200 m (23.17) i l'europea en 100 m (11.44) en un míting a La Chaux-de-Fonds

La velocista Estela Garcia Villalta (Vilanova i la Geltrú, 1989) va haver de desplaçar-se a la ciutat suïssa de La Chaux-de-Fonds per aconseguir el registre que buscava aferrissadament des que va començar la temporada. L'atleta catalana va segellar per tres centèsimes la mínima olímpica en els 200 m (23.17) després d'una intensa jornada en aquesta reunió de la Suïssa frarncesa, en què va disputar quatre curses en el marge de cinc hores, tal com va explicar la mateixa atleta a través de Twitter.

La velocista del València TiM es va imposar en la semifinal de 100 m amb 11.41, amb un vent excessiu perquè la marca es pogués homologar (2,1 m/s). Ja en la final, va arribar primera després de volar sobre el tartan de La Chaux-de-Fonds, però la cursa es va haver de repetir per una errada en el cronometratge elèctric. En la repetició va acabar segona, amb 11.44, a només dues centèsimes de la seva marca personal (11.42), però amb mínima per a l'europeu d'Amsterdam (11.50). Quaranta minuts després i amb tres curses a les cames, Estela encara va tenir forces per aconseguir la mínima olímpica (23.17) i rebaixar en 8 centèsimes la seva plusmarca catalana (23.25).

Precedents olímpics

Amb el registre signat ahir, Estela avança fins al quart lloc del rànquing espanyol de tots els temps i a l'agost es convertirà en la segona catalana a competir en el doble hectòmetre en uns Jocs Olímpics, després que s'estrenés Teresa Rioné a Los Angeles 1984. Des de la distància, un dels homes més feliços en la jornada d'ahir era el seu entrenador, Ricard Diéguez: “Sabíem que estava en un gran moment de forma, però tampoc era fàcil rebaixar 5 centèsimes [23.25] per obtenir la mínima olímpica. Rere d'aquesta marca hi ha molt de treball i la possibilitat d'haver-se entrenat amb continuïtat, sense problemes de lesions.” El tècnic català també es va referir a l'acumulació de curses de la seva deixeble en la reunió suïssa: “Mai se sap què podria haver passat sense tant de desgast previ, però en l'esport la motivació és determinant i l'Estela ara per ara està supermotivada.” Amb els registres d'ahir, la velocista vilanovina ampliarà el seu programa en l'europeu d'Amsterdam, ja que competirà en els 100 m, els 200 m i el relleu de 4x100 m, on de ben segur també hi serà la seva companya d'entrenaments Cristina Lara (FC Barcelona).

Lara i Bestué, campiones

Una de les claus de l'èxit d'Estela García Villalta, que compagina l'atletisme amb les últimes assignatures per convertir-se en especialista en higiene bucodental, és el fet de compartir entrenaments al CAR de Sant Cugat amb d'altres velocistes de gran nivell com ara Andrea Díez i les joves Cristina Lara i Jael Bestué, totes quatre a les ordres de Ricard Diéguez. Precisament ahir dues de les seves companyes d'entrenament van sortir victorioses dels seus campionats d'Espanya respectius: Cristina Lara, de 20 anys, va guanyar els 200 m de l'estatal promesa a Toledo (23.70 i marca personal) i Jael Bestué, de 15, el juvenil a Mataró (24.35). En tots dos casos van millorar els rècords del campionat. La velocitat catalana femenina, doncs, sembla tenir un futur molt esperançador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)