Atletisme

Estela Garcia, a tot drap cap als Jocs i l'europeu

Atletisme. La velocista catalana segella la mínima olímpica en 200 m (23.17) i l'europea en 100 m (11.44) en un míting a La Chaux-de-Fonds

La velo­cista Estela Gar­cia Villalta (Vila­nova i la Geltrú, 1989) va haver de des­plaçar-se a la ciu­tat suïssa de La Chaux-de-Fonds per acon­se­guir el regis­tre que bus­cava afer­ris­sa­da­ment des que va començar la tem­po­rada. L'atleta cata­lana va sege­llar per tres centèsimes la mínima olímpica en els 200 m (23.17) després d'una intensa jor­nada en aquesta reunió de la Suïssa frarn­cesa, en què va dis­pu­tar qua­tre cur­ses en el marge de cinc hores, tal com va expli­car la mateixa atleta a través de Twit­ter.

La velo­cista del València TiM es va impo­sar en la semi­fi­nal de 100 m amb 11.41, amb un vent exces­siu perquè la marca es pogués homo­lo­gar (2,1 m/s). Ja en la final, va arri­bar pri­mera després de volar sobre el tar­tan de La Chaux-de-Fonds, però la cursa es va haver de repe­tir per una errada en el cro­no­me­tratge elèctric. En la repe­tició va aca­bar segona, amb 11.44, a només dues centèsimes de la seva marca per­so­nal (11.42), però amb mínima per a l'euro­peu d'Ams­ter­dam (11.50). Qua­ranta minuts després i amb tres cur­ses a les cames, Estela encara va tenir for­ces per acon­se­guir la mínima olímpica (23.17) i rebai­xar en 8 centèsimes la seva plus­marca cata­lana (23.25).

Pre­ce­dents olímpics

Amb el regis­tre sig­nat ahir, Estela avança fins al quart lloc del rànquing espa­nyol de tots els temps i a l'agost es con­ver­tirà en la segona cata­lana a com­pe­tir en el doble hectòmetre en uns Jocs Olímpics, després que s'estrenés Teresa Rioné a Los Ange­les 1984. Des de la distància, un dels homes més feliços en la jor­nada d'ahir era el seu entre­na­dor, Ricard Diéguez: “Sabíem que estava en un gran moment de forma, però tam­poc era fàcil rebai­xar 5 centèsimes [23.25] per obte­nir la mínima olímpica. Rere d'aquesta marca hi ha molt de tre­ball i la pos­si­bi­li­tat d'haver-se entre­nat amb con­tinuïtat, sense pro­ble­mes de lesi­ons.” El tècnic català també es va refe­rir a l'acu­mu­lació de cur­ses de la seva dei­xe­ble en la reunió suïssa: “Mai se sap què podria haver pas­sat sense tant de des­gast previ, però en l'esport la moti­vació és deter­mi­nant i l'Estela ara per ara està super­mo­ti­vada.” Amb els regis­tres d'ahir, la velo­cista vila­no­vina ampliarà el seu pro­grama en l'euro­peu d'Ams­ter­dam, ja que com­pe­tirà en els 100 m, els 200 m i el relleu de 4x100 m, on de ben segur també hi serà la seva com­pa­nya d'entre­na­ments Cris­tina Lara (FC Bar­ce­lona).

Lara i Bestué, campiones

Una de les claus de l'èxit d'Estela García Villalta, que compagina l'atletisme amb les últimes assignatures per convertir-se en especialista en higiene bucodental, és el fet de compartir entrenaments al CAR de Sant Cugat amb d'altres velocistes de gran nivell com ara Andrea Díez i les joves Cristina Lara i Jael Bestué, totes quatre a les ordres de Ricard Diéguez. Precisament ahir dues de les seves companyes d'entrenament van sortir victorioses dels seus campionats d'Espanya respectius: Cristina Lara, de 20 anys, va guanyar els 200 m de l'estatal promesa a Toledo (23.70 i marca personal) i Jael Bestué, de 15, el juvenil a Mataró (24.35). En tots dos casos van millorar els rècords del campionat. La velocitat catalana femenina, doncs, sembla tenir un futur molt esperançador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)