Més motor

Les 24 Hores podrien ser de turismes

24 Hores. El promotor, Creventic, planteja al Circuit alternar el tipus de vehicles de la cursa

Les 24 Hores de Barcelona Trofeu Fermí Vélez del 2017 ja tenen data. La 19a edició es disputarà de l'1 al 3 de setembre de l'any que ve. La novetat és que la cursa catalana podria estar reservada només per als turismes, en comptes de turismes i GT com els últims sis anys. L'organitzador del campionat, Creventic, ha augmentat el nombre de curses de resistència que promou –de set a dotze– i les ha dividides en dos campionats, un per a cotxes GT (24 H Series) i un altre per a turismes (TCE Series). Creventic ha proposat al Circuit de Barcelona-Catalunya alternar les 24 Hores de Barcelona entre l'un i l'altre, i fer la primera edició de turismes ja l'any vinent. Fonts del Circuit explicaven ahir que la proposta encara s'ha d'avaluar.

Limitar les 24 Hores de Barcelona als turismes podria afavorir la participació d'equips locals i permetre'ls aspirar al podi absolut. Per exemple, en les 24 Hores de Silverstone de turismes del 2016 va guanyar un BMW M3 V8, i dos Seat León Cup Racer es van enlairar fins al podi. Aquest és el cotxe que fa córrer l'únic equip català de les 24 Hores de Barcelona d'aquest any, Baporo (amb Laia Sanz, Francesc Gutiérrez, Jaume Font i Éric Abidal), que després de nou hores de cursa –s'acaba avui al migdia– ocupava el 25è lloc de la general, encapçalada per l'equip Precote (els bessons Renauer, Allemann i Bohn), amb un Porsche. En una cursa només de turismes podrien lluitar pels llocs d'honor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)