Fórmula 1

Fórmula

GP d'Abu Dhabi

Rosberg es treu l'espina i ja és campió

Fórmula 1. L'alemany, segon en el GP d'Abu Dhabi, guanya el seu primer títol i surt de l'ombra de Hamilton

Nico Rosberg (Wiesbaden, Alemanya, 1985) ha aconseguit el títol de la F-1 en acabar segon en el GP d'Abu Dhabi, rere el seu company a l'equip Mercedes i màxim rival, el tetracampió Lewis Hamilton, que ha guanyat la cursa com ho havia fet en les tres anteriors. Però l'alemany ha sabut administrar els 33 punts d'avantatge que havia acumulat i obté el seu primer títol, 34 anys després que ho aconseguís el seu pare Keke (1982).

Hamilton ha sortit primer i Rosberg ha mantingut el segon lloc. Els que podien ser els seus rivals, els Red Bull, han sortit malament. Ricciardo s'ha vist superat per Räikkönen (Ferrari) i Verstappen ha fet una virolla en una topada amb Hülkenberg.

Lewis Hamilton ha estat tota la cursa pendent de Hamilton... i de la posició dels Red Bull i dels Ferrari. Alentint el ritme per posar nerviós Soberg o incrementant-lo quan li ha convingut. En la volta 20 Rosberg ha fet un pas de gegant cap al títol amb un avançament memorable a Verstappen, a uDesprés d'algunes voltes al darrere de l'holandès, havia de superar-lo perquè l'empaitaven Räikkönen i els dos Red Bull.

Però les deu últimes voltes s'han fet eternes per a Rosberg. A quatre del final, Verstappen s'ha situat a un segon de Rosberg i Vettel, amb les rodes més fresques, ha avançat l'holandès i ha anat per Rosberg. Si el superaven tots dos el títol era per a Hamilton, que ha tornat a prémer el gas per impossibilitar que Rosberg fes servir el DRS. Al final, Vettel no ha pogut avançar Rosberg i els tres primers han entrat junts, amb Hamilton intentant posar nerviós el seu rival fins a l'últim moment. Ha estat el darrer gran premi per a Felipe Massa i Jenson Button.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)