Fórmula 1

Hamilton s'imposa en el GP de la Xina

Fórmula 1. El pilot anglès de Mercedes domina de punta a punta a Xangai i empata amb Vettel, segon, al capdavant de la general del mundial

Lewis Hamilton (Mercedes) i Sebastian Vettel (Ferrari) estan empatats al capdavant de la general del mundial de F-1, després de la victòria del pilot anglès en el GP de la Xina i el segon lloc de l'alemany. Hamilton ha dominat de punta a punta, mentre que Vettel va caure al sisè lloc després d'un ball d'aturades en les primeres voltes i s'ha refet fins a recuperar la seva posició natural. En el campionat de constructors, Mercedes avantatja Ferrari de només un punt.

La cursa ha començat amb la pista molla i tots els pilots –tret de Carlos Sainz (Toro Rosso)– muntaven els pneumàtics intermedis, però l'asfalt s'ha assecat de seguida. Els accidents matiners dels debutants Lance Stroll (Williams) i Antonio Giovinazzi (Sauber) han permès a tot el grup canviar a les rodes de sec. L'heroi en aquesta fase de la cursa ha estat Max Verstappen (Red Bull), que sortia 16è i al final d'un gran primera volta ja era setè. Tot seguit ha avançat l'altre Ferrari, de Kimi Räikkönen, i el seu company Daniel Ricciardo, per col·locar-se segon. Vettel l'ha superat quan l'holandès s'ha passat de frenada just abans de la segona tanda d'aturades a boxs, i el número 33 ha acabat tercer, amb l'altre Red Bull, quart, empaitant-lo.

Sainz sortia onzè i ha vist premiada la seva audaç elecció de rodes en la sortida amb el setè lloc final, rere els Mercedes, els Ferrari i els Red Bull. La resta de posicions dins dels punts les han ocupat els primers pilots doblats: Kevin Magnussen (Haas) i els Force India de Sergio Pérez i Esteban Ocon, el primer dels doblats, que ha repetit el desè lloc de Melbourne.

Els dos McLaren han plegat per avaria mecànica (Vandoorne, motor; Alonso, transmissió).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)