Fórmula 1

Les beceroles d'un nou duel

Fórmula 1. Hamilton i Vettel escenificaran a Bahrain, tercera prova de la temporada, un nou episodi d'una rivalitat incipient que seria el millor atractiu per al mundial

Les curses d'Austràlia i la Xina han posat la primera pedra d'un duel entre Sebastian Vettel (Ferrari) i Lewis Hamilton (Mercedes) que molts esperen que es perllongui fins al final de temporada. Els dos pilots, els més llorejats de la graella actual –quatre títols, l'alemany, i tres, el britànic–, s'han repartit les victòries en les dues primeres curses i arriben a Bahrain empatats a 43 punts. Casualment, mai abans Vettel i Hamilton s'han vist embrancats en la lluita pel mateix títol, de manera que, si es confirma la tendència, s'inauguraria una rivalitat nova en la fórmula 1 que afegiria atractiu al mundial.

Encara és aviat per determinar qui dos dels dominarà la temporada, però cal destacar que Ferrari, malgrat errar l'estratègia a la Xina, ha aconseguit el seu millor inici de temporada des del 2004. Aquell any, Michael Schumacher va aconseguir la victòria en les dues primeres curses. Bahrain pot servir per començar a avaluar les possibilitats de l'un i de l'altre, per bé que cal tenir en compte una dada. Segons l'estadística, qui guanya aquesta cursa té moltes possibilitats de convertir-se en el campió. Concretament, un 83,3%. Ha passat en nou dels dotze grans premis que s'han disputat a Bahrain des de la seva estrena en el mundial, el 2004. El nombre de victòries de Vettel i Hamilton en aquest escenari no dona pistes sobre el que pot passar aquest cap de setmana. Tots dos hi han guanyat dues vegades: l'alemany, el 2012 i 2013, i el britànic, el 2014 i 2015. Les escuderies dels pilots també empaten a victòries amb tres cada una, per bé que Mercedes ha guanyat a Bahrain els tres últims anys i les victòries de Ferrari es remunten al 2007, 2008 i 2010.

A Bahrain reapareixerà Pascal Wehrlein després d'haver-se perdut les dues primeres curses de la temporada per lesió. El substitut del pilot alemany a Sauber va ser l'italià Antonio Giovinazzi, que va ser dotzè a Austràlia i es va retirar a la Xina.

És trist dir que és poc probable que Fernando [Alonso] augmenti el seu bagatge de victòries a Bahrain
Eric Boullier
D. ESP. MCLAREN
Ferrari és sempre molt bo en condicions de calor i aquesta serà una cursa amb temperatures altes
Lewis Hamilton
Venim amb moltes expectatives. Mercedes segueix marcant el ritme, però a la Xina vam estar molt a prop
Sebastian Vettel

McLaren i Honda tenen pressa

McLaren intentarà frenar la seva pitjor arrencada en 17 anys –cap punt en les dues primeres curses– amb una nova especificació del motor que Honda espera tenir enllestida per als primers tests de temporada, que tindran lloc a Bahrain dimarts i dimecres que ve. Yusuke Hasegawa, cap d'Honda en la F1, reconeix que tenen el pitjor motor de la graella, i tothom és conscient que cal millorar més aviat que tard si no es volen perdre els serveis de Fernando Alonso, que el juliol decidirà si renova o no el seu contracte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)