Motociclisme

“No ens volem posar objectius”

Xavi Pinsach Pilot d'ETG Racing en el mundial de Stock 1.000

Xavi Pinsach (Porqueres, 1996) és la punta de llança d'ETG Racing. Per això, pel seu palmarès i pel seu nivell d'exigència, està patint en l'inici del mundial de Stock 1.000. “Hi ha el millor de tots els països, però ho estem fent bé”, admet. “A Aragó uns problemes ens van impedir puntuar i a Assen, la pista, el temps, el clima..., tot va ser molt complicat. La línia és bona, i en el CEV [campionat estatal] també.”

En el CEV es pot rodar dijous. En el mundial arribes al circuit i tot compta, des de la primera sessió: “Hi ha molt poc temps per posar la moto a punt, i ja ets a la cursa. Sense experiència [l'equip debuta en el mundial i ell mateix descobreix els circuits] és molt difícil arribar a fer temps ràpids en poc temps. Al mundial tot va molt ràpid.” “A Assen vam començar molt lluny i al final giràvem a menys de dos segons del cap de cursa. Si ara hi tornés i de bon principi fes els meus últims temps de bon principi, tot seria molt diferent. L'any que ve ens anirà millor”, afegeix.

Més dificultats, els pneumàtics: “És el que més m'està costant. Són sensacions antagòniques. Els ajustaments per als Pirelli [mundial] no serveixen de res per als Michelin [CEV]. La goma Pirelli transmet moltes sensacions, és molt tova i vas derrapant molt. La Michelin és molt bona, però vas enganxat a l'asfalt sempre, no perds el grip. I si el perds, malament, el límit és més critic.” De moment, se sent “una mica més còmode” amb els Michelin “però és normal” perquè hi ha fet tota la pretemporada.

Pinsach es pren el mundial amb calma. Veu possible “puntuar, ara o al final” i també “fer algun top 5 en el CEV”, però avisa: “No ens volem posar objectius, perquè és el primer any i si t'atabales i les coses no surten com han de sortir pot semblar que tot és negatiu. I no és així. Estem fent bons temps, però si ens marquem objectius que al final no es poden complir pot ser negatiu per a nosaltres. És millor anar a pas a pas.

“Si t'atabales i les coses no surten, pot semblar que tot és negatiu. I ho estem fent bé”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)