Més motor

Servià es posa a dos-cents

Motor. El pilot gironí arriba avui als dos centenars de curses en la màxima categoria de monoplaces dels EUA. Sortirà dotzè en la graella de les 500 Milles d’Indianapolis

Oriol Servià disputa avui (18.20 h, hora catalana) per novè cop les 500 Milles d’Indianapolis. La 101a edició de la cursa (200 voltes a l’oval de 2,5 milles, uns 800 km) també és la 200a participació del pilot de Pals, de 42 anys, en una prova d’Indycar (abans, Champ Car). Servià va vèncer l’Indy Lights –la F-2 ianqui– el 1999 i, de llavors ençà, ha passat per catorze equips –rècord– de la màxima categoria de monoplaces dels EUA, amb una victòria el 2005 i dinou podis, per bé que des del 2014 només competeix a temps parcial.

En les 500 Milles, el seu millor resultat és un quart lloc, el 2012. Aquest any, amb l’equip Rahal LL, arrenca dotzè, en una edició que focalitza l’interès del pàdoc de la F-1 per la participació de Fernando Alonso (McLaren Honda Andretti), cinquè a la graella, en el seu debut en un oval. A Indy hi corren 33 cotxes, a velocitats mitjanes superiors als 360 km/h. Tots els xassissos són Dallara, amb dos proveïdors de motors, Honda i Chevrolet. Tant Servià com Alonso munten el V6 biturbo nipó, el conjunt més competitiu, amb quinze cotxes entre els vint primers, inclòs l’autor de la pole, Scott Dixon (Ganassi).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)