Motociclisme

Moto GP

GP de Catalunya

“La gestió dels pneumàtics serà clau”

GP de Catalunya. Dani Pedrosa, molt satisfet amb la qualificació, assenyala que, tot i tenir ritme, “les sensacions amb la goma marcaran”

La segona posició preferent de l’any per a Dani Pedrosa i el ritme que va mostrar el vallesà en l’FP4 el feien ahir favorit per a la cursa, però el pilot del Repsol Honda es mostrava prudent.

“Estem contents, però serà molt difícil: la calor, la temperatura de la pista, la poca adherència, etc. Tot plegat farà que l’elecció dels pneumàtics sigui especialment decisiva. Les sensacions marcaran la cursa i la gestió que en fem a mesura que avanci.” Ho deia divendres i ahir va insistir-hi: “La durabilitat del pneumàtic aquí sempre és un punt crític.” Pedrosa és, a parer de la resta de la graella, l’home a batre aquest migdia.

“Quan hi ha molta temperatura i hi ha menys adherència, el Dani sempre va molt bé. Va molt fi i cuida molt la goma”, deia el seu company d’equip, Marc Márquez. “Si està com a Jerez, l’objectiu només podrà ser el podi.” Tan content com Pedrosa es veia Lorenzo, ahir. “Caldrà ser intel·ligents amb el gas. Guanyar? A Moto GP tot és possible, enguany encara més. Ningú apostava pel Dovi a Mugello.”

L’altra cara de la moneda van ser els pilots de Yamaha. Per a Maverick Viñales, avui es tracta de subsistir: “Ho hem provat tot, amb la moto, i sempre és el mateix: no tinc gens d’adherència al darrere. Tant és el pneumàtic: de la primera a la setena volta ja vaig un segon més lent. És molt estrany, no entenc res.” En altres paraules, Valentino Rossi venia a dir el mateix: “Tenim dues opcions de pneumàtics: el que ens permet anar ràpid cinc voltes i el que ens permet fer-ne 25 de lentes. No n’hi ha cap altra.”

Prefereixo caure quatre vegades i sortir el quart que cap i desè, ja ho sabeu. Ara sé on hi ha el límit
Marc Márquez
Sigui el compost que sigui, és posar la moto a la pista i veure que no tenim cap mena d’adherència
Maverick Viñales
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)