Motociclisme

Franco Morbidelli, nou campió de Moto 2

Motor. L’italià s’ha assegurat el títol abans de disputar-se la cursa de Malàisia perquè Thomas Luthi, l’únic rival que l’hi podia prendre, ha estat declarat no apte per córrer a causa d’una lesió

L’italià Franco Morbidelli s’ha coronat campió del món de Moto 2 abans de començar la cursa de Malàisia. El desenllaç del mundial s’ha precipitat perquè el suís Thomas Luthi, l’únic rival que li podia prendre el títol, ha estat declarat no apte per disputar la prova a causa de la fractura a l’astràgal de la cama esquerra que es va fer en una caiguda durant els entrenaments d’ahir. Morbidelli, de 22 anys, ha aconseguit el primer títol mundial de la seva carrera i s’ha convertit en el primer pilot italià que guanya la categoria mitjana del mundial des que el desaparegut Marco Simoncelli es va imposar el 2008 en els 250 cc (antiga denominació de la categoria). Morbidelli, que va debutar en el mundial el 2013, ha aconseguit vuit victòries i onze podis aquesta temporada, comptant també el tercer lloc que ha aconseguit en la cursa d’avui. L’italià havia sortit des de la posició preferent, però ben aviat ha estat avançat pel portuguès Miguel Oliveira, que s’ha assegurat la seva segona victòria consecutiva. Brad Binder ha acabat en el segon lloc. Àlex Márquez, el millor català de la classificació general, en què és quart, ha tingut dues caigues i ha acabat abandonant la cursa.