Fórmula 1

Retorn agredolç de Kubica a un gran premi de F-1

Kubica. El pilot polonès participa en una sessió oficial d’un gran premi per primer cop d’ençà del 2010, però no passa del penúltim lloc amb el Williams

Robert Kubica va superar folgadament el seu company Lance Stroll en la primera sessió d’entrenaments lliures d’ahir al Circuit de Barcelona-Catalunya, però els dos Williams van ocupar l’última línia virtual del grup, seguint la davallada imparable de l’històric equip de Grove en l’arrencada del curs –és el desè i últim classificat en la general de constructors.

Amb tot, l’actuació del pilot polonès va ser un dels fets més noticiables del dia. Kubica, de 33 anys, no participava en una sessió oficial d’un gran premi d’ençà del GP d’Abu Dhabi del 2010. Mentre disputava la pretemporada del 2011, el vencedor del GP del Quebec del 2008 –tenia 23 anys– va tenir un accident en un ral·li local italià i va estar a punt de perdre el braç dret. Després de gairebé set anys allunyat de la F-1 –un temps durant el qual va guanyar la categoria de plata del mundial de ral·lis, WRC2, el 2013–, l’any passat va començar a fer proves privades, primer amb Renault i després amb Williams.

L’equip anglès es va plantejar fitxar-lo amb vista al 2018, però finalment va optar pel debutant rus Serguei Sirotkin –amb uns benvinguts patrocinadors sota el braç– i va oferir el lloc de provador al polonès. En aquest rol, Kubica haurà de disputar enguany diverses sessions lliures del divendres, la primera de les quals va ser ahir, quan va substituir precisament Sirotkin.

El retorn, però, va ser agredolç, seguint l’espiral descendent d’un dels equips dominadors de la F-1 als anys vuitanta i noranta. “Em costa dir que m’ho he passat bé perquè l’equilibri del cotxe era força dolent i això el feia molt difícil de conduir i, de retruc, feia força difícil gaudir de l’experiència”, va explicar. “Amb tot, estic satisfet amb la sessió i amb la meva reacció en unes condicions tan feixugues. Ara bé, per gaudir-ne necessites un cotxe que s’adapti al teu estil de conducció i que et deixi un cert marge”, va puntualitzar després d’haver fet una virolla.

Kubica va acabar la primera sessió a 3.3 de Bottas, però a només una dècima de Hartley (Toro Rosso), divuitè, i a tot just mig segon d’Ericsson (Sauber), catorzè.

LA DADA

7
cursos
sencers ha estat Kubica allunyat d’un gran premi de F-1, des de l’últim del 2010 fins ahir.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)