Hamilton manté el to
Fórmula 1. Amb un Mercedes evolucionat, el líder del mundial mana en els entrenaments del GP d’Àustria, igual que la setmana passada a França
Lewis Hamilton va encapçalar ahir les dues sessions d’entrenaments lliures del GP d’Àustria, sempre per sota d’1:05 i sempre amb el seu company Valtteri Bottas cobrint-li les espatlles. El divendres d’un gran premi mai no imposa una llei inviolable, però la situació s’assembla notablement a la viscuda la setmana passada a França. Al circuit Paul Ricard, el cap de files de Mercedes també va dominar de gust el primer dia d’activitat i va mantenir el to la resta del cap de setmana.
Per si no fos prou, al Red Bull Ring l’equip de Brackley estrenava l’evolució aerodinàmica de més abast del curs. Tot i que les diferències al capdavant són petites, els W09 van ser els únics a baixar d’1:05 al matí i també a la tarda. Si més no, Ferrari va rendir millor que no pas el primer dia a França. Sebastian Vettel també va trencar la barrera dels 65 segons i va superar folgadament els Red Bull, tot i que Räikkönen es va mostrar més apagat amb el segon SF71H.
El tou, més ràpid
Val a dir, a més, que Hamilton va fer el millor temps del dia amb el pneumàtic tou, el més dur i –en teoria– més lent dels tres disponibles. Amb el mateix compost, Vettel va fer 1:04.949 –també per sota d’1:05–, però quan va muntar l’ultratou amb prou feines va llimar una dècima. Per deixar-ne constància, amb l’ultratou Hamilton va fer 1:04.649, una dècima més lent. Així doncs, la diferència entre la goma més dura i la més tova és molt minsa, amb l’afegitó que l’ultratou va mostrar una certa degradació natural. La conseqüència és que avui els equips capdavanters miraran d’evitar l’ultratou en la Q2 per tal de fer la cursa amb una sola aturada a boxs, amb el supertou –el compost intermedi de duresa– en la primera tirada i el tou en la segona.
LA DADA
Pianos trencadors
Els pianos exteriors del penúltim revolt del Red Bull Ring van provocar el trencament de la suspensió de Gasly, a banda de malmetre peces d’altres cotxes. Es tracta d’uns elements grocs perpendiculars a la pista que pretenen evitar que els pilots abusin de l’escapatòria d’asfalt. El remei, però, és pitjor que la malaltia, i els equips demanen una solució.