Fórmula 1

Éric Boullier plega

Fórmula 1. La crisi de l’equip de Woking provoca la dimissió del director de competició, substituït per l’expilot de l’Indycar Gil de Ferran

McLaren ha confirmat avui la dimissió d’Éric Boullier com a director de competició de l’equip de F-1. El seu substitut és Gil de Ferran, que s’estrenarà en el nou càrrec de director esportiu aquest cap de setmana, en el GP d’Anglaterra.

En un comunicat, l’equip ha deixat ben clar que la marxa de Boullier respon a la falta de resultats esportius. “El rendiment de l’MCL33 no ha complert les expectatives, i no és per culpa dels centenars de treballadors de McLaren. Les causes són sistèmiques i estructurals, i exigien un gran canvi des de dins. Tant de bo aquest sigui el primer pas en el camí cap a la recuperació”, assevera el director general de l’equip, Zak Brown, en el comunicat.

Altres canvis inclouen l’ascens d’Andrea Stella a director de rendiment i responsable de totes les operacions en pista.

Éric Boullier va entrar a McLaren el 2014, i en quatre cursos i mig l’equip ha aconseguit un sol podi, precisament en la primera cursa de Boullier, a Austràlia el 2014. Amb el canvi del motor Honda pel Renault, aquest any McLaren esperava lluitar pels podis, però el millor resultat fins ara ha estat un cinquè lloc.

Gil de Ferran és un expilot de l’Indycar brasiler –el 2003 va vèncer les 500 Milles d’Indianapolis– i l’any passat va fer d’entrenador de Fernando Alonso en la seva participació en la gran cursa americana. Aquest any havia començat a treballar amb McLaren a partir del GP de Catalunya. Ja havia estat director esportiu de l’equip BAR-Honda el 2005 i posteriorment d’Honda, fins que va plegar a mitjan 2007.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)