Fórmula 1

Vettel arrenca amb bon peu a Spa

Fórmula 1. El pilot de Ferrari fa el millor temps en la primera sessió d’entrenaments lliures del GP de Bèlgica, al davant de Verstappen i Hamilton

Sebastian Vettel ha fet el millor temps en la primera sessió d’entrenaments lliures del GP de Bèlgica, la tretzena cita del mundial de F-1 i la primera després de l’aturada de tres setmanes a l’agost. El pilot de Ferrari ha establert un registre d’1:44.358, seguit per Max Verstappen (Red Bull), a 0.151, i Lewis Hamilton (Mercedes), a 0.318. Els segons pilots de Ferrari i Mercedes, Kimi Räikkönen i Valtteri Bottas, han estat quart i cinquè, respectivament. Per la seva banda, Daniel Ricciardo només ha fet una volta a les acaballes de la sessió per problemes tècnics amb el segon Red Bull, i ha estat sisè.

Tanmateix, els temps són encara poc representatius, atès que només el pilot australià ha muntat el pneumàtic supertou, el més tou dels tres disponibles. Els Ferrari i Verstappen han usat dos jocs del tou, i els Mercedes, un del tou i un del mitjà.

Ferrari i Mercedes han confirmat que estrenaran una evolució del motor a Spa, la qual cosa farà que Bottas hagi de sortir des de la cua de la graella en haver superat la quota de tres per a tot el curs. En l’última línia l’acompanyarà Nico Hülkenberg (Renault), penalitzat també per l’ús d’un grup propulsor extra.

La novetat de la sessió ha estat el debut oficial en un gran premi del pilot júnior de McLaren Lando Norris, que ha pilotat el cotxe de Fernando Alonso en aquesta primera sessió. El pilot anglès de 18 anys, segon provisional en el campionat de F-2, ha usat només el compost mitjà i ha estat divuitè, a tres segons de Vettel. Ha superat, però, l’altre McLaren d’Stoffel Vandoorne, que ha rodat poc per problemes tècnics i ha estat l’últim, vintè.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)