Motociclisme

Öncü fa història i venç en el seu debut en el mundial

Moto 3. El pilot turc de quinze anys bat el rècord de precocitat amb la victòria a Xest, en una cursa plena de caigudes amb la pista molla

La pluja que ha caigut a Xest tot el cap de setmana ha ofert una fita històrica en el mundial de velocitat. Can Öncü ha vençut la cursa de Moto 3 amb 15 anys i 115 dies, i ha batut el rècord de precocitat d’Scott Redding, que tenia 15 anys i 170 dies quan va vèncer a Donington el 2008, en 125 cc. Es dona la circumstància que el reglament estipula que l’edat mínima per competir en Moto 3 és de 16 anys, però el pilot turc s’havia guanyat el dret a córrer al País Valencià abans de fer-los com a vigent campió de la Red Bull Rookies Cup.

Per si no fos prou, el de KTM ha estat el primer a vèncer la cursa del seu debut des de Noboru Ueda a Suzuka el 1991, en 125 cc, i el primer pilot convidat a guanyar un gran premi des que Troy Bayliss ho va fer també a Xest el 2006, amb Ducati en Moto GP. El seu germà bessó Deniz també és pilot i li recomanava calma des del mur de boxs. Sobre la línia de meta, Can ha avantatjat de quatre segons el campió del món Jorge Martín.

Öncü ha heretat el primer lloc quan Tony Arbolino ha caigut en l’equador de la cursa, una de les setze caigudes d’una cursa molt feixuga. Un dels que ha anat a terra ha estat el gironí Albert Arenas, en la setena de les 23 voltes, quan rodava en el grup de quatre pilots que lluitava pel tercer lloc rere Arbolino i Öncü. El gran derrotat de la cursa ha estat Marco Bezzecchi, que ha caigut dos cops i ha perdut el subcampionat en benefici de Fabio Di Giannantonio, el company de Martín, que ha entrat quart.

En Moto 2, Àlex Márquez ha caigut quan faltaven deu voltes i era primer, però s’ha aixecat i ha entrat tercer rere Oliveira i el valencià Iker Lecuona. Tres voltes abans també ha anat a terra Xavi Vierge, que ocupava la tercera posició. És el primer cop des de l’estrena de la categoria de Moto 2 el 2010 que cap pilot català guanya almenys una cursa.

PROTAGONISTES

És el primer cop que corro en el mundial, i em trobo dalt de tot del podi. Tant de bo ho pugui repetir l’any que ve
Can Öncü
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)