Motociclisme

Fenati es reivindica amb la victòria al Red Bull Ring

Motociclisme. El gironí Albert Arenas entra onzè en el GP d’Àustria de Moto 3 i torna a puntuar després de quatre zeros seguits

Romano Fenati ha guanyat en solitari el GP d’Àustria de Moto 3, que s’ha disputat amb la pista parcialment molla en el moment de la sortida però amb tots els pilots calçats amb rodes de sec. Fenati s’ha escapat de bon començament, junt amb al seu company en l’equip Honda VNE Snipers Tony Arbolino i John McPhee (Honda Petronas), fins que els ha deixat enrere. En l’última volta, Celestino Vietti (KTM Sky VR46) ha estat a punt d’avançar Arbolino i McPhee, però ha entrat quart, a 1.1 de Fenati, mentre que el valencià Jaume Masià (KTM Bester Capital) ha caigut en la penúltima volta, quan empaitava el podi.

Ha estat la primera victòria en dos anys de Fenati, novè vencedor diferent del curs en onze proves, i l’onzena que aconsegueix en Moto 3, igualant el rècord absolut de la categoria del balear Joan Mir. L’italià ha girat full, així, de la sanció que va rebre l’any passat, per una maniobra antiesportiva quan corria en Moto 2.

El pilot gironí Albert Arenas (KTM Ángel Nieto) ha estat onzè, a 18.7. Un resultat important per a ell, després de quatre zeros seguits. Per la seva banda, Jeremy Alcoba (Honda Gresini) ha entrat 21è, a 43.3. El tortosí, líder del mundial júnior de Moto 3, ha fet la cursa del Red Bull Ring en el lloc del lesionat Gabri Rodrigo.

La cursa ha començat amb la graella alterada arran de les sancions rebudes per setze pilots, per conducció irresponsable durant els últims minuts de la Q2, dissabte.

Pel que fa al mundial, Lorenzo Dalla Porta (Honda Leopard) ha entrat sisè i ha desbancat en la general Aron Canet (KTM Max Racing), que ha estat desè, al davant d’Arenas. L’italià suma 155 punts i el valencià, 154.

Abans de la cursa de Moto 3 s’ha disputat la segona prova de la copa del món de motos elèctriques, Moto-E, amb la pista molla. El vencedor ha estat Mike Di Meglio, que és el nou líder de la general. Xavier Simeon ha estat segon i Bradley Smith, tercer. El barceloní Sete Gibernau ha entrat sisè al final de les cinc voltes, a 6.8 del punter.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)