Motociclisme

Àlex Márquez, segon i més líder de Moto 2

Motociclisme. Binder dona la victòria a KTM en el GP d’Àustria, el dia que la marca local anuncia que deixarà la categoria mitjana el 2020

Àlex Márquez ha fet aquest migdia un pas de gegant amb vista al títol mundial de Moto 2, amb un segon lloc d’or en el GP d’Àustria. El pilot cerverí arrencava onzè, però ha anat guanyant llocs amb un pilotatge precís, i també a mesura que altres pilots anaven a terra davant seu, entre ells l’altre català de la categoria mitjana, el seu company en l’equip EG 0,0 Marc VDS Xavi Vierge.

El rival més immediat del petit dels Márquez en la general, Tom Lüthi (Dynavolt), ha entrat sisè, de manera que ara Àlex suma 181 punts i el pilot suís, 138, una diferència de 43 punts. Àlex Márquez ha aconseguit sis podis en les últimes set curses, i ha sumat 45 punts, de 50 possibles, en vuit dies, a Brno i el Red Bull Ring.

El vencedor a Àustria ha estat Brad Binder, que ha dominat de punta a punta amb la KTM oficial. Avui el pilot sud-africà compleix 24 anys i, a més, la marca austríaca ha anunciat també que deixarà la categoria de Moto 2 a partir del 2020, per centrar-se en Moto 3 i Moto GP.

El primer incident de la cursa ha estat la caiguda de Vierge en la quarta volta (de 25). El de Castellbisbal ha saltat del setè lloc en la graella al segon en la primera volta, però en la frenada del quart revolt l’ha traït l’asfalt lliscant, per la pluja del matí, i en la seva caiguda ha arrossegat Tetsuta Nagashima (Stop And Go), que tenia la posició preferent en la graella i l’acabava de superar en el revolt anterior. És el quart zero seguit de Vierge.

El següent a caure ha estat el company de Nagashima, Remy Gardner, en la volta 21. L’australià ha anat llarg en el primer revolt quan mirava d’atacar Binder, i quan tornava a la pista ha caigut en tocar la moto de Márquez, llavors quart. En la volta següent, Luca Marini (Sky VR46), tercer, ha caigut en la frenada del penúltim revolt i ha envestit Andrea Bastianini (Italtrans), segon, de manera que el 73 ha pujat d’una revolada fins al segon lloc. El tercer lloc l’ha heretat el valencià Jorge Navarro (Speed Up).

“Ha estat una cursa difícil. La pista lliscava molt i hi ha hagut moltes caigudes. Binder tenia una mica més”, ha declarat el líder del mundial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)