Fórmula 1

Sergio Pérez aprofita el problema de Verstappen per emportar-se la ‘pole’ a Jeddah

El mexicà ha fet un temps d’1:28:265, rellevant el seu company d’equip i estarà acompanyat a la primera línia de la graella per Fernando Alonso

La classificació de la segona cursa de la temporada 2023 de la Fórmula 1, el Gran Premi de l’Aràbia Saudita, ha deixat una sessió molt moguda, amb una gran varietat d’aspirants en les primeres posicions, però amb una sorpresa que ha deixat més interessant la lluita per la primera posició per a la cursa. Això sí, l’oportunitat l’ha aprofitat un altre pilot de Red Bull: Sergio Pérez, que s’ha emportat la primera posició, seguit de Charles Leclerc, que penalitzarà 10 posicions per un canvi a la bateria, sent Fernando Alonso qui acompanyi al mexicà. Darrere d’ells, estarà George Russell i Carlos Sainz, mentre que Max Verstappen partirà quinzè després de tenir un problema amb el seu monoplaça.

Caos des de l’inici

El circuit urbà de Jeddah ha deixat molt de caos durant la sessió, amb una gran varietat de tocs cap al mur. Gent com Lando Norris o Logan Sargeant han tocat la tanca o han fet alguna virolla, quedant-se fora en la Q1. També gent que ha arribat lluny, com Fernando Alonso, que han fet algunes errades. L’asturià ha fet un 360º a l’inici de la primera volta cronometrada. També hi ha hagut voltes anul·lades, com la de Sargeant, cosa que ha canviat molt les posicions.

El primer KO de Verstappen

Però quan més caos s’ha generat ha estat en la Q2. I és que ha saltat la sorpresa, ja que Max Verstappen ha abandonat la classificació. El bicampió del món no ha pogut fer una volta neta en els seus dos intents, queixant-se d’un problema. Es dubtava si el problema era del sòl o de la caixa de canvis, però això l’obligava a no continuar, partint des de la quinzena posició a la cursa.

L’oportunitat d’or

La retirada de Max Verstappen obria l’oportunitat a un dels seus perseguidors a obtenir una pole position. Els candidats eren molts: Sergio Pérez, Lewis Hamilton, George Russell, Charles Leclerc, Carlos Sainz i Fernando Alonso. Tots aquests han arribat a la Q3, on anirien amb tot per aprofitar aquesta oportunitat.

En el primer intent de l’última ronda, Sergio Pérez ha estat el més ràpid, amb un temps d’1:28:265, cosa que, al llarg termini, li ha servit per a aconseguir la pole. Darrere seu, s’ha quedat Leclerc, Russell, Alonso i Hamilton. Per la seva banda, Stroll, amb un intent, s’ha posat cinquè.

A l’últim intent, els pilots han intentat lluitar per la segona posició. Finalment, ha estat Leclerc qui s’ha col·locat segon, però sortirà dotzè per la sanció del canvi de la bateria. D’aquesta manera, l’home que ocuparà la segona posició serà Fernando Alonso, que ha acabat la sessió tercer. Darrere de l’asturià, ha quedat Russell, Sainz, Stroll, Ocon, Hamilton, Piastri i Gasly.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)