Fórmula 1

Sergio Pérez s’imposa a Jeddah i Max Verstappen remunta i acaba segon

El mexicà ha dominat la cursa, tot i la bona sortida d’Alonso, mentre que el neerlandès manté el lideratge del campionat

Sergio Pérez (Red Bull) ha aconseguit la victòria al GP de l’Aràbia Saudita, segona cursa de la temporada, després d’una actuació sòlida al circuit urbà de Jeddah. Després de Checo, ha arribat Max Verstappen (Red Bull), que ha remuntat des de la quinzena posició i manté el lideratge del campionat. En tercera posició ha quedat Fernando Alonso (Aston Martín), que obté el seu podi número 100. No l’ha pogut celebrar, però, fins hores després quan li han retirat una sanció de deu segons que li havien imposat inicialment i que l’havia relegat el quart lloc rere George Russell (Mercedes). Alonso no havia complert una sanció de 5 segons per posicionament incorrecte a la sortida i va ser sancionat amb 10 segons. Això ho havia aprofitat Russell per ser tercer provisionalment fins que les queixes d’Aston Martin han provocat que la FIA reconsiderés la seva decisió. Lewis Hamilton (Mercedes) ha estat cinquè.

Sortida moguda

La cursa ha iniciat amb Fernando Alonso col·locant-se a la primera posició després de passar a Sergio Pérez, tot i que el mexicà l’ha passat algunes voltes més tard, a més que l’asturià l’havien sancionat amb 5 segons per posicionament incorrecte a la graella. Darrere seu, Óscar Piastri (McLaren) s’ha tocat amb Pierre Gasly (Alpine) i s’anava a les últimes posicions i Charles Leclerc (Ferrari) ha estat el pilot amb més posicions guanyades, arribant fins al Top-10.

Remuntada de Verstappen

Després de quedar-se fora en la Q2, Max Verstappen estava obligat a reconduir la situació per arribar al capdavant. El neerlandès ha iniciat la cursa de manera més tranquil·la, recuperant només dues posicions a l’inici de la competència. A poc a poc, el dorsal 1 s’ha desfet de pilots com Zhou (Alfa Romeo) o Gasly i en la volta 12, ha avançat Lewis Hamilton.

El Safety Car que ho ha mogut tot

En la volta 18, Lance Stroll (Aston Martín) ha deixat el seu cotxe aturat en la corba 13, la qual cosa ha provocat la sortida del cotxe de seguretat. Això ho han aprofitat pilots com Pérez, Alonso, Russell o Verstappen per aturar-se, sent aquest últim el més beneficiat, escalant fins a la quarta posició.

A la ressortida, l’únic avançament ha estat el de Lewis Hamilton a Carlos Sainz (Ferrari) per la cinquena posició. Unes voltes més tard, Verstappen ha avançat a George Russell per posar-se tercer i, a la volta següent, ha passat a Alonso per a col·locar-se segon.

Estable segona part

Durant les següents voltes, les posicions s’han estabilitzat, reduint distàncies entre els dos pilots de Red Bull i augmentant entre Alonso i els pilots de Mercedes. L’únic rellevant que ha passat és la retirada d’Alexander Albon (Williams) per problemes de fre.

Això s’ha mantingut, tot i els problemes al pal·lie de Verstappen i els problemes del fre de Sergio Pérez. Així i tot, els de Milton Keynes han mantingut les posicions i, en la última volta, han donat tot per aconseguir la volta ràpida, sent per a Max Verstappen, col·locant-se com a líder del campionat per només un punt sobre el seu company d’equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)