Dakar

Carlos Sainz en cotxes i Ricky Brabec en motos nous líders del Dakar després de l’etapa marató

El qatarià Nasser al-Attiyah perd més de 2h30 per una avaria i el castellonenc Joan Barreda ha d’abandonar per un problema mecànic

Carlos Sainz i Lucas Cruz (Audi), en cotxes, i el nord-americà Ricky Brabec (Honda), en motos, són els nous líders del Dakar després de la duríssima etapa marató, que ha deixat a participants il·lustres fora de combat i ha sacsejat la classificació general del Dakar.

Sainz, tot i que s’ha quedat a 2 minuts del triomf d’etapa de Sébastien Loeb (Bahrain), ha estat un dels grans beneficiats de la doble jornada i comanda la classificació amb 20:21 sobre el seu company d’equip Mattias Ekström i 29:31 sobre el pilot alsacià. El brasiler Lucas Moraes i el copilot Armand Monleon (Toyota) ocupen la quarta plaça, a 1h04 del lideratge. Més enllà de l’abandonament del líder Yazeed al-Rajhi (Toyota) a l’inici de l’etapa marató, qui també ha sortit molt perjudicat és Nasser al-Attiyah, que en el quilòmetre 530 ha trencat el braç de direcció del seu vehicle, a més del portacoixinets, i ha perdut més de 2h40 mentre esperava el seu camió d’assistència. Nani Roma i Alex Haro (Ford) han escalat fins a la dotzena plaça (a 2h07.07) i Laia Sanz i Maurizio Gerini (Astara) són dissetens (a 2h56:05).

Abandonament de Joan Barreda

El nord-americà Ricky Brabec (Honda) és el nou líder en motos amb només 51 segons d’avantatge respecte del botswanès Ross Branch (Hero) i 9:21 sobre el francès Adrien van Beveren (Honda), que ha estat el vencedor de l’etapa. El castellonenc Joan Barreda, que obria pista, ha hagut d’abandonar al voltant del quilòmetre 529 per un problema en el motor de la seva Hero. És el setè abandonament de Barreda en el Dakar, que té com a millors resultats els cinquens llocs del 2017 i el 2022.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)