Motociclisme

MOTOR / CAMPIONAT DEL MÓN DE MOTOCICLISME

Sense referències, festival

Marc Márquez
«Gaudeixo de la tranquil·litat d'haver fet bé la pretemporada. Si em consideren favorit vol dir que estic treballant bé i que vaig per bon camí, encara que tampoc no és la nostra guerra aquest any. Si podem estar allà, bé. Si no, no passa res»
Esteve Rabat
«Em falta adaptació a la moto, però m'hi sento més còmode i hi cabo millor que no pas en una 125cc. Això em fa pensar que podrem fer bones curses»
Pol Espargaró
«Haig de saber que d'entrada no estaré amb els millors. He rodat poc en pretemporada, i l'objectiu és créixer, entendre la peculiaritat del fre motor i estar amb els de davant com més aviat millor»
Axel Pons
«Arribo amb il·lusió. A Jerez vam trobar la posada a punt base que em dóna confiança amb la moto»

L'any passat va debutar Moto 2 en el mundial i, aleshores, la falta de referències tècniques i de rendiment adjectivava el pròleg d'un campionat que va acabar sent, de llarg, el més emocionant. Ha passat un any, ja hi ha referències de temps als circuits, però Moto 2 continua sent una categoria sense pilots consolidats al capdavant perquè, justament, la gràcia d'una classe monomotor és aquesta, que no hi ha favorits clars.

En qualsevol cas, els homes que la temporada passada van estar regularment en alguna de les posicions capdavanteres s'han de considerar des de la primera cursa. Parlem de Simón, Iannone, Luthi, Corsi, Bradl, Takahashi i Redding. A tots ells, caldrà afegir-hi, com a mínim, tres dels nouvinguts: Aleix Espargaró i Mika Kallio, de Moto GP, i Marc Márquez, de 125cc.

El gran dels Espargaró i el campió del món de 125cc encapçalen la delegació catalana en la categoria. Márquez, individualment la millor notícia de la temporada passada, ho fa en l'equip Catalunya Caixa Repsol, una estructura gairebé de Moto GP i amb un xassís Suter. Un altre equip amb un pilot català és l'HP Tuenti Speed Up (FTR) de Pol Espargaró, tercer en el mundial de 125cc. L'Aleix, el seu germà, comparteix equip amb Àxel Pons en el Pons Racing HP 40 (Kalex), mentre que Tito Rabat (FTR) ha fet el salt amb el Blusens BQR de Raúl Romero, un clàssic. Finalment, Ricard Cardús ha trobat una moto (Moriwaki) en l'equip de la federació de motor del Qatar.


Amb set o vuit pilots amb possibilitats inicials de títol, Moto 2 promet elevades emocions. A la graella, hi ha sis catalans, amb Márquez i Aleix Espargaró al davant

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)