Motociclisme

MOTOR / GRAN PREMI DE MOTOCICLISME DE QATAR

Els elements externs

Marc Márquez torna a caure, aquesta vegada envestit per Jules Cluzel

Llevat de Pol Espargaró i Rabat, tots els catalans acaben al terra mullat

Marc Márquez
«Estava fent una bona cursa. He après de l'error de Qatar i m'ho estava prenent amb molta calma. Mai se sap el que pot passar, però em veia amb possibilitats de lluitar per la tercera posició»
«Després d'avançar Cluzel, en la següent volta m'ha envestit. He acceptat les disculpes, però això no canvia res»
Tito Rabat
«Mai no havia rodat amb una moto de quatre temps en mullat i m'ha costat trobar el ritme. Però després he pogut remuntar fins entrar als punts»

No és prou dura la vida que els altres me la volen complicar més. Si Moto 2 ja té un component atzarós inclassificable amb la seva interminable graella i la igualtat que hi ha entre pilots i màquines, si s'hi afegeix la pluja al circuit on es fa la prova esdevé una ruleta fenomenal. Així les coses, tots els pilots catalans llevat de Tito Rabat i Pol Espargaró van tastar terra mullat i, amb la caiguda, van veure hipotecada la seva cursa. Marc Márquez i Àxel Pons van caure per culpa d'un altre pilot, i Aleix Espargaró i Ricard Cardús, per culpa de l'aigua. Al davant, Iannone, Lüthi i Corsi van fer-s'ho en la lluita pel podi i, amb el debutant Smith i Bradl són els primers en posicionar-se en la lluita pel títol.

Els altres.

El que va caure primer va ser Àxel Pons, en el primer revolt després de la sortida envestit per Forés. Diferent va ser el cas de Márquez. El de Cervera, escarmentat pel que havia passat a Qatar, va sortir calmat i va anar remuntant sense pressa però amb un ritme ferm que, a 17 voltes de la fi, el tenia a sis segons dels líders lluitant amb Cluzel. El pilot de Repsol va superar el francès i, ja en cinquena posició per la caiguda de Takahashi, semblava que podria emprendre el següent objectiu sense més dilació. Però arribant al final de la recta principal tot se'n va anar en orris perquè Cluzel, molt passat, literalment se'l va menjar per darrere, avortant les possibilitat d'èxit del lleidatà.

Més enrere, el que anava pel terra era Aleix Espargaró quan rodava en tretzena posició i amb molts problemes en els reglatges, mentre que a sis voltes de la fi el que va caure, també per culpa de l'estat de la pista, va ser Ricky Cardús, quan era dotzè i venia en progressió ascendent. Com ell, des del fons del gran grup, Esteve Rabat va anar remuntant volta a volta. El pilot d'Alella, com a Qatar, va aconseguir entrar als punts en la seva primera experiència sobre mullat en aquesta categoria. Tampoc va caure Pol Espargaró, però el de Granollers encara està, sembla, lluny de lluitar fins i tot pels punts.

CLASSIFICACIONS

Moto 2
1r Andrea Iannone (Suter)
49:56.423
2n Thomas Lüthi (Suter)
a 7.850
3r Simone Corsi (FTR)
a 12.625
4t Bradley Smith (Tech 3)
a 15.355
5è Stefan Bradl (Kalex)
a 17.850
6è Julián Simon (Suter)
a 24.247
7è Alex De Angelis (Motobi)
a 27.991
8è Kev Coghlan (FTR)
a 36.181
9è Michele Pirro (Moriwaki)
a 36.775
10è M. Neukirchner (MZ-RE)
a 41.407
15è Tito Rabat (FTR)
a 47.193
20è Pol Espargaró (FTR)
a 58.554
22è Ricard Cardús (Moriwaki)
a 1:10.925
24è Aleix Espargaró (P. Kalex)
a 1:19.512
Abandonaments
Àxel Pons (Pons Kalex)
a 26 voltes
Marc Márquez (Suter)
a 16 voltes
Jules Cluzel (Suter)
a 16 voltes
Volta ràpida
A. Iannone (vol.10)
1:53.893 (139,8 km/h)
Mundial
1r Andrea Iannone (Suter)
45
2n Stefan Bradl (Kalex)
36
3r Thomas Lüthi (Suter)
36
4t Simone Corsi (FTR)
26
5è Alex De Angelis (Motobi)
22
6è Bradley Smith (Tech 3)
20
7è Julián Simon (Suter)
16
8è Michele Pirro (Moriwaki)
15
9è Yuki Takahashi (Moriwaki)
11
15è Aleix Espargaró (Pons Kalex)
5
19è Tito Rabat (FTR)
3
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)