Motociclisme

MOTOR

El GP de Catalunya, fins al 2016

El Gran Premi de Catalunya de motociclisme continuarà disputant-se al Circuit de Catalunya com a mínim fins al 2016, segons l'acord a què han arribat Dorna –promotor del campionat– i el Circuit de Catalunya, que d'aquesta manera s'assegura cinc anys més de curses, i ja en seran 25 des del 1992 (els quatre primers com a GP d'Europa, la resta amb la denominació actual). 2016 també és l'any de finalització del contracte del Circuit amb la F-1, que s'intentarà renegociar per poder assumir el pagament dels drets, que creixen en grans proporcions any rere any. En canvi, el contracte amb Dorna ja l'han negociat els nous gestors i ha de ser assumible.

El contracte el van signar el castellonenc Carmelo Ezpeleta, màxim executiu de Dorna, i el director del Circuit de Catalunya, Salvador Servià, que va recordar que el GP de Catalunya genera un impacte econòmic a l'entorn del Circuit de gairebé 30 milions d'euros: «Ara toca treballar per donar a conèixer aquest acord a l'entorn empresarial i al teixit econòmic del país per poder anar acompanyats en aquest projecte i poder treure el màxim benefici, compartint aquesta oportunitat de negoci i de promoció mundial.» En l'última edició, el GP de Catalunya va reunir 81.838 espectadors diumenge i en va sumar 146.718 els tres dies de Gran Premi.

Pedrosa tampoc correrà a Assen

T.R.

Es veia a venir, però no es va confirmar fins ahir. Dani Pedrosa es perdrà la tercera cursa consecutiva (Catalunya, Anglaterra i Holanda) per culpa de la lesió a la clavícula. El substituirà –com a Silverstone– Hiroshi Aoyama, i la moto que deixa vacant a Honda-Gresini serà per al pilot de proves d'Honda HRC Kousuke Akiyoshi, un veterà japonès que l'any passat es va distingir per ser doblat precisament a Assen. Pedrosa, per la seva banda, ha confirmat que reapareixerà a Mugello, la setmana vinent. Entre els que sí que hi seran, tranquil·litat absoluta en el nou líder, Casey Stoner que, a més d'una moto superior, ja té Jorge Lorenzo a 18 punts i Andrea Dovizioso a 33. A Ducati s'espera un replantejament tècnic complet que permeti que Rossi lluiti pel podi. També busca un salt endavant Toni Elias, Honda LCR continua examinant-se i en Moto 2 i 125 cc, els catalans buscaran un resultat de prestigi a la Catedral.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)