Ral·lis

Dos títols mundials en joc al Catalunya

Lluita. Dos punts separen Breen i Andersson en SWRC. Guerra depèn d'ell mateix en PWRC, però no pot fallar

És ben cert que el títol absolut del mundial de ral·lis ja té amo (i senyor), Sébastien Loeb. No obstant això, el Ral·li RACC Catalunya-Costa Daurada serà l'escenari en què es decidiran els títols d'enguany de les altres dues categories grans del mundial, SWRC i PWRC.

A la primera, estrenada el 2010 amb el títol del manlleuenc Xevi Pons, tres pilots hi arriben amb possibilitats: Craig Breen (Ford Fiesta S2000), Per-Gunnar Andersson (Proton Satria Neo S2000) i Yazeed Al-Rajhi (Ford Fiesta S2000). Hayden Paddon (Skoda Fabia S2000), campió del món de producció l'any passat, ja no té possibilitats, tot i haver guanyat dues proves.

Els grans favorits són Breen (campió de la WRC Academy el 2011) i Andersson (campió júnior el 2004 i el 2007), amb tres i dues victòries, respectivament, i separats per tan sols dos punts (amb 25 en joc). Les possibilitats d'Al-Rajhi depenen de guanyar i que Breen i Andersson pleguin.

En la categoria PWRC, per a cotxes de producció, fins a sis pilots es poden endur el títol, però el mexicà Benito Guerra (Mitsubishi Lancer Evo X) és el líder i amb un tercer lloc en té prou per ser campió.

Empatats en segon lloc, a onze punts de Guerra, hi trobem Michal Kosciuszko i Valeri Gorban, amb Mitsubishi (Evo X per al polonès i Evo IX per a l'ucraïnès). Els altres candidats són el peruà Nicolás Fuchs i l'argentí Marcos Ligato, tots dos amb Subaru Impreza, i l'indonesi Subhan Aksa, amb Evo X.

Pel que fa a la WRC Academy, el certamen de promoció hereu de l'antic mundial Júnior (que es disputa amb Ford Fiesta R2 tots iguals, preparats per M-Sport), ja té campió: Elfyn Evans, que rebrà una beca de mig milió d'euros per seguir corrent en el WRC el 2013.

Aconseguir el títol a Catalunya seria un somni fet realitat. La competència serà aferrissada i tothom atacarà a fons
Benito Guerra
El triomf a Gal·les ens va donar força confiança. M'he entrenat molt i ho donaré tot per assolir el meu segon títol
Craig Breen
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)