Ral·lis

Barcelona, capital del ral·li

Sortida oficial. Per primer cop des que el Ral·li Catalunya puntua per al mundial, Barcelona serà la seu de la sortida oficial de la prova, per així acostar l'especialitat a un públic nou

El Ral·li RACC Catalunya-Costa Daurada tindrà dos focus d'interès en la jornada d'avui, prèvia a l'inici de la competició, demà divendres. Al matí, Salou serà l'escenari del tram de qualificació, que servirà per determinar l'ordre de sortida de la primera etapa, sobre terra. Simultàniament, a Barcelona ja hauran començat els actes que envoltaran la gran novetat de l'edició d'aquest any: la sortida oficial de la prova des de l'avinguda de la Catedral de Barcelona, a dos quarts de vuit.

L'activitat matinal serà el Bicivisme, que tindrà lloc al recinte del parc tancat –encara buit–, davant de la catedral. Organitzada per la Fundació RACC, consistirà en unes classes teòriques i pràctiques per a nens, per tal de fomentar la seguretat viària.

A la tarda, a partir de les cinc, tots els cotxes participants estaran estacionats al parc tancat, a l'avinguda de la Catedral. Aquest serà el centre neuràlgic de les activitats posteriors, entre les quals destaca l'elecció de l'ordre de sortida dels pilots prioritaris amb vista a l'etapa del divendres. El més ràpid en el tram de qualificació de Salou serà el primer a triar, i presumiblement buscarà un lloc de sortida endarrerit, per tal que els cotxes precedents li netegin la pista –la primera etapa és majoritàriament sobre terra– i la trobi en més bones condicions.

Tot seguit hi haurà dues sessions d'autògrafs per als aficionats, i després arribarà el moment de la sortida, des de la rampa de les escales de la catedral. Serà l'acte més emotiu de la jornada, amb el reconeixement públic a la trajectòria esportiva de Sébastien Loeb i Daniel Elena que els oferirà el RACC. El seu president, Sebastià Salvadó, lliurarà sengles trofeus commemoratius als nou vegades campions, que van debutar al WRC a Catalunya del 1999 i tancaran la seva participació a temps complet en l'edició d'aquest any.

Apropar el ral·li al públic

Amb aquesta sortida des del cor de Barcelona, el RACC continua innovant per engrandir encara més l'abast i la repercussió del Ral·li Catalunya. Es tracta d'acostar l'automobilisme a la població, com ja es feia abans que la prova passés a ser puntuable per al mundial, el 1991. “És molt important que el ral·li surti d'una gran ciutat. Aquesta proximitat és molt valuosa”, diu Luis Moya, dues vegades campió del món com a copilot de Carlos Sainz.

El següent pas, tal com suggereix el mateix Moya, hauria de ser un tram urbà a Barcelona (que ja es va fer als anys vuitanta, a Montjuïc). Tot arribarà.

08.00-09.30: Tram de qualificació (Salou). Entrenaments lliures per a pilots amb prioritat 1 i 2 10.00: Tram de qualificació. Pilots amb prioritat 1 i 2 11.00-12.30: Tram de proves (Salou) opcional. Pilots amb prioritat 3 12.30-13.30: Tram de proves (Salou) opcional. Pilots sense prioritat 17.00: Parc tancat. Barcelona (av. Catedral) 17.30: Elecció ordre de sortida. Barcelona (av. Catedral) 18.00-19.00: Sessió d'autògrafs. Barcelona (av. Catedral) 19.20: Homenatge del RACC a Sébastien Loeb i Daniel Elena. Barcelona (av. Catedral) 19.30: Cerimònia de sortida. Barcelona (av. Catedral)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)