Motociclisme

Marc Márquez no espera ningú

GP de Motociclisme d'Indianapolis. El de Cervera, líder del mundial amb 16 punts més que Pedrosa i 26 més que Lorenzo, surt com a favorit en la represa del campionat en un circuit on fa dos anys seguits que hi guanya

Torna el campionat del món, i ho fa tal com Déu mana, amb el primer trio de curses consecutives de la temporada. Tres en tres caps de setmana amb un viatge transoceànic pel mig, quan després de la prova que avui comença a Indianapolis es viatjarà a la República Txeca, a Brno, abans de tancar el mes a Silverstone. Setanta-cinc punts que podrien decidir moltes coses, i que si bé no donen per guanyar el títol –encara quedaran sis proves més després d'aquestes– sí que són suficients per perdre'l de manera definitiva en cas de badar.

Sense concessions

“Serà interessant i complicat, perquè el Dani i el Jorge s'han recuperat.” Ho deia ahir Marc Márquez, traient-se una pressió de sobre que les paraules de Pedrosa i Lorenzo, admetent millores físiques, però en cap cas un restabliment total, li havien traslladat.

Les paraules van i vénen, però el cas és que Márquez fa dos anys que guanya al mític traçat nord-americà, que enguany ha vençut en les dues curses fetes als Estats Units i que, per postres, enllaça dues victòries seguides al mundial. Realitats i certeses construïdes en una primera part del campionat en què el líder del mundial –té 163 punts; Pedrosa, 147, i Lorenzo, 137– només havia d'acabar les curses, “conèixer la categoria”. Atents, doncs, perquè ara comencen el tram en què la previsió inicial de Márquez era “lluitar per les victòries”. Ho saben Pedrosa i Lorenzo: aquí, a Brno i a Silverstone poden perdre les possibilitats a guanyar el títol mundial. Tant el mallorquí com Rossi, a més, hauran de continuar treballant sense el canvi seamless que tan bones sensacions els va donar en el test a Brno.

A remuntar

En Moto 2 i en Moto 3 les vacances s'han allargat quatre setmanes, amb Scott Redding i Luis Salom comandant els campionats.

El britànic té 23 punts més que un Pol Espargaró ja confirmat oficialment com a pilot del Yamaha Tech 3 la temporada vinent, i que sap que acabant les curses davant del seu rival arribarà a Moto GP com a campió del món. En Moto 3, Salom avantatja de 14 punts Maverick Viñales i de 30, Àlex Rins; però tots dos, especialment el rosinc, estan a punt per contestar.

Aquest inici de la segona meitat del campionat serà duríssim. No estic bé, però ho hem de donar tot
Jorge Lorenzo
Gaudeixo corrent aquí i últimament hi he fet bons resultats. Estic impacient per tornar a donar el meu millor nivell
Dani Pedrosa
He tingut temps per reflexionar i analitzar el que hem fet fins ara, i vull trobar ràpidament les sensacions
Marc Márquez
He carregat piles i també he treballat. El traçat m'agrada molt i penso que tant jo com l'equip estem a punt per passar a l'atac
Maverick Viñales
Seran tres setmanes molt exigents, però tot i la feina que tenim per fer, penso que estem preparats
Valentino Rossi

Stefan Bradl renova contracte

El pilot alemany Stefan Bradl continuarà com a mínim una temporada més en l'estructura d'HRC, pilotant la Honda de l'equip de Lucio Cecchinello. Així es va confirmar ahir en un comunicat, minuts abans que comencés la roda de premsa oficial del gran premi d'Indianapolis. “Estic molt content de continuar en l'equip del Lucio. Ara ens coneixem tots dos molt bé i hem creat l'atmosfera idònia per tal que pugui donar el 100% de mi mateix en cada cursa”, deia el pilot alemany, campió de Moto 2 el 2011. Després d'un inici discret, Bradl s'ha refet i a Laguna Seca va poder aconseguir el seu primer podi a Moto GP.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)