Ral·lis

El ral·li Catalunya té 64 inscrits

Motor. Ogier hi estrenarà probablement el títol de pilots, i tindrà Sordo i Neuville com a rivals més durs

La penúltima prova del mundial de ral·lis, el Catalunya-Costa Daurada, ha tancat la inscripció amb 64 equips en la prova, que es disputarà del 24 al 27 d'octubre. Són 10 menys que l'any passat, bàsicament perquè la categoria WRC3 (l'antiga Producció) es decidirà a Alsàcia probablement en favor de Sebastian Chardonnet (Citroën) i els pilots ja han disputat totes les proves permeses. Però és una xifra per damunt de la mitjana del campionat (59).

Dels equips oficials no en falla cap, ni tampoc es trobarà a faltar cap pilot capdavanter que no sigui Sébastien Loeb, que a partir de demà s'acomiada definitivament dels ral·lis al seu país, Alsàcia.

Seran 13 els vehicles de la categoria WRC presents. Sobre el paper, la victòria se la jugaran el VW Polo de Sébastien Ogier –que estrenarà títol amb tota probabilitat–, el Citroën DS3 de Dani Sordo i el Ford Fiesta de Thierry Neuville, rapidíssim sobre l'asfalt del passat ral·li d'Alemanya. Aquests són els tres models de WRC presents.

El títol de WRC 2 encara estarà per decidir i per això hi seran tots els aspirants, excepte el líder, el qatarià Al-Kuwari, que esgota el límit de ral·lis que pot disputar a Alsàcia. Aquesta categoria té un dels mediàtics del mundial, l'expilot de F-1 Robert Kubica (Citroën DS3 RRC), segon en la classificació. Seran 14 les unitats d'aquesta categoria, amb molta varietat (Skoda, Ford, Citroën i Mitsubishi) en configuracions S2000, RRC i R5.

En el campionat júnior –virtualment sentenciat a favor del suec Tidemand (Ford)– hi haurà nou inscrits. Fora dels campionats del món, els catalans no faltaran a la cita. Els més ben preparats seran Membrado, Llinàs i Font (Mitsubishi), però també Nil Solans (Ford Fiesta R2).

59
equips
és la mitjana de les inscripcions dels ral·lis disputats fins ara
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)